Diari Més

En Comú Podem proposa que el consultori de Coma-ruga passi a considerar-se un CAP

Plantegen al Parlament que disposi d'un servei complet d'atenció primària, una ampliació d'horaris i urgències les 24 hores

Yolanda

En Comú Podem proposa que el consultori de Coma-ruga passi a considerar-se un CAPCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Grup Parlamentari d'En Comú Podem, David Cid, ha registrat aquest dijous una Proposició de resolució al Parlament que insta al Govern a fer la reconversió del consultori mèdic de Coma-ruga a Centre d'Atenció Primària (CAP). El diputat ha estat acompanyat per l'alcaldable d'En Comú Podem al Vendrell a les eleccions municipals del 2023, Yolanda López, i d'una representació de la Unitat Popular de les Platges.

El canvi permetria al centre disposar, com a mínim, d'un metge de medicina familiar, un metge de pediatria, infermeria d'adults i infermeria pediàtrica. També ampliarien l'horari, que passaria a ser de 08:00 a 20:00 h, tots els dies de la setmana, tot l'any i amb urgències de 24 hores, els caps de setmana i períodes de vacances, a causa del gran augment de població.

La proposta registrada planteja que la posada en marxa del CAP Coma-ruga es faci durant aquest any 2023, amb una partida als pressupostos de la Generalitat per l'any 2023.

Yolanda López recorda que en els nuclis marítims del Vendrell (Sant Salvador, Coma-ruga , El Francàs i les urbanitzacions) veuen enormement incrementada la seva població durant la temporada turística, que en ple estiu pot suposar un augment de més d'un 300%.

L'alcaldable lamenta que actualment «només hi ha un consultori mèdic que atén, de dilluns a divendres als matins i als nuclis marítims no hi ha CUAP o CAP amb urgències nocturnes, ni els caps de setmana ni festius, ni en període de vacances». Fet que provoca «que elservei d'urgències de l'Hospital del Vendrell, que ja de per sí és de col·lapse crònic, es vegi contínuament desbordat», ha afegit.

Finalment, Yolanda López ha recordat que es tracta d'una petició històrica per part dels veïns i veïnes dels nuclis marítims del Vendrell que «fa anys que reclamen amb un augment d'horari i de personal sanitari al Centre mèdic de Coma-ruga».

tracking