Diari Més

Economia

Els pressupostos de la Generalitat destinen 5,7 MEUR a l'ampliació de l'EDAR de Calafell

També hi ha una partida d'1,4 MEUR per al CAP de l'Arboç i mig milió d'euros per a l'Hospital del Vendrell

Imatge de l'EDAR de Calafell.

Els pressupostos de la Generalitat destinen 5,7 MEUR a l'ampliació de l'EDAR de CalafellGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos de la Generalitat destinaran 86,5 MEUR a la regió del Penedès el 2023, una xifra que suposa un increment del 12,5% respecte dels números de l'any passat. Un 31,7% de les inversions es concentren en els àmbits de la salut i l'educació. Per comarques, els pressupostos destinaran 43,4 MEUR a l'Anoia; 5,9 MEUR a l'Alt Penedès; 15,9 MEUR al Baix Penedès; i 11 MEUR al Garraf. La partida més important és per a les obres a l'Eix Diagonal amb 40,3 MEUR, malgrat que també hi ha inversions hospitalàries destacades com els 5,4 MEUR per a l'Hospital d'Igualada, els 4,6 MEUR per a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, els 4 MEUR per a l'Hospital Sant Camil o els 500.000 euros per a l'Hospital del Vendrell.

Al Baix Penedès les obres d'ampliació de l'EDAR de Calafell reben la partida més important que suma 5,7 MEUR. També hi ha una subvenció a IDIADA per a la construcció d'una pista d'assaig per al vehicle autònom per valor de 3,5 MEUR. L'ampliació del CAP de l'Arboç rebrà una inversió d'1,4 MEUR i els pressupostos també destinen mig milió d'euros per a l'Hospital del Vendrell. Les partides de carreteres repartiran 1 MEUR en l'ampliació de vorals a la C-51 entre El Vendrell i Albinyana, mentre que es destinaran 1,2 MEUR a la conservació de carreteres.

En educació es destinaran 500.000 euros a la substitució de tancaments a l'Institut Andreu Nin del Vendrell i gairebé mig milió d'euros més per a l'ampliació de l'escola La Perellada de Santa Oliva. Finalment, els pressupostos preveuen 400.000 euros per accions de reindustrialització al Baix Penedès.

tracking