Diari Més

Equipaments

La plantilla de l'Hospital del Vendrell reclama ampliar temporalment les instal·lacions

El comitè d'empresa adverteix que les Urgències han entrat en «col·lapse crònic»

Part posterior de l'Hospital del Vendrell, on hi ha els terrenys on es farà l'ampliació.

La plantilla de l'Hospital del Vendrell reclama ampliar temporalment les instal·lacions fins que hi hagi el nou edificiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell reclamen a la Xarxa Sanitària Santa Tecla que ampliï temporalment les instal·lacions del centre fins que es materialitzi l'obra acordada amb Salut per fer un nou edifici annex. El comitè d'empresa recorda que l'acord signat amb la Generalitat preveu que les obres estiguin acabades el 2025, sempre i quan s'aprovin els pressupostos catalans d'enguany. La plantilla veu aquest horitzó molt llunyà i assegura que ara mateix la situació del centre és de «col·lapse crònic», especialment pel que fa al servei d'Urgències. Per això demanen «solucions imminents», i proposen, per exemple, la instal·lació de mòduls pre fabricats que permetin descongestionar el centre.

La plantilla lamenta que la situació de les Urgències ha anat empitjorant any a any, i asseguren que la tensió actual en què es troba el servei «no havia arribat mai a ser tant extrema». «Abans de la pandèmia, un dia normal hi havia 20 pacients als boxs, però ara estem arribant a atendre'n 30», explica el president del comitè d'empresa, Xavi Urgell, que avisa que recentment va haver un dia en què es van acumular 21 pacients pendents de ser traslladats a planta.

Segons Urgell, l'ocupació de l'hospital se situa al voltant del 115%, motiu pel qual els treballadors exigeixen a la Xarxa Santa Tecla «tots els recursos possibles per alleugerir la situació». Insisteixen en l'opció d'instal·lar mòduls pre fabricats, però es mostren oberts a escoltar contrapropostes de la direcció del centre: «Demanem que estudiïn solucions i no pararem fins aconseguir-les». El comitè ha comparegut aquest dilluns davant la premsa a la porta de l'hospital per exposa la seva reivindicació.

tracking