Diari Més

Cultura

'Els Pastorets del Vendrell' pugen a escena cada diumenge

Enguany esdevenen 140 anys de l'obra

Enguany, hi ha nous actors joves gràcies als Pastorets Infantils-Juvenils.

'Els Pastorets del Vendrell' pugen a escena cada diumengeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins el 5 de febrer, cada diumenge a les cinc de la tarda, al Teatre Àngel Guimerà es podrà gaudir de la representació d'Els Pastorets del Vendrell. La primera es va dur a terme el passat diumenge.

Enguany s'esdevenen 140 anys, que es te constància, de la primera representació de Els Pastorets al Vendrell. L'any 1883 es van estrenar, al Círculo Moral e Instructivo uns pastorets infantils, escenificats només per nens, fins i tot la Verge Maria i una pastora eren nois. S'anomenaven Los Pastorcillos en Belén, i Pau Casals, amb set anys, formava part del cor de diables. La música era composta per Carles Casals, pare de Pau Casals.

Cent quaranta anys després i per cinquanta setena temporada consecutiva, amb un col·lectiu de més de 150 col·laboradors, s'ha tornat a obrir el teló del Teatre Àngel Guimerà, per escenificar la primera representació d'Els Pastorets del Vendrell, altrament considerats com els Pastorets de Catalunya.

L'obra ofereix al públic vint-i-sis quadres espectaculars, amb molts efectes especials, quadres d'una plasticitat molt aconseguida, missatges penetrants i comicitat molt aconseguida, fan que siguin uns pastorets familiars, per al gaudi de tota la família, gran i petits.

Dels pastorets d'enguany, cal destacar que, gràcies als Pastorets Infantils-Juvenils, alguns dels actors més rellevants són sortits de la pedrera. Entre aquests cal destacar: Satanàs; Pallanga (el secretari de l'alcalde); Verge Maria; Llapsó, Rabadà; Farruc (un dels dos lladres); Garrofeta (fill de l'alcalde), etc. L'entitat està molt satisfeta d'aquestes incorporacions, ja que signifiquen que el futur de les representacions està assegurat. Per a informació i reserva d'entrades es pot trucar al: 977 662 993 o al 696 446 885, o a la web www.pastoretsdelvendrell.

tracking