Diari Més

Un mural de Calafell opta al millor del món del 2022

L'obra, un gos de grans dimensions, està situat al carrer Marie Curie

Imatge del mural finalita.

Un mural de Calafell opta al millor del món del 2022Gemma Gené

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mural a l'aire lliure pintat en una façana de Calafell és finalista al millor de 2022 de la web especialitzada en art urbà Street Art Cities. En total han seleccionat 29 obres a Espanya, tres a Catalunya

Street Art Cities, una plataforma internacional que promou l'art urbà a tot el món, ha publicat una llista amb els cent millors graffitis del 2022, entre els quals Espanya és la que té més presència, seguida de França, amb 11; Regne Unit i Estats Units, amb 9, i Itàlia, amb 7.

Dels 29 treballs que representen Espanya, set són a municipis de Castella i Lleó; cinc a Extremadura, altres a Galícia, tres a la Comunitat Valenciana i Catalunya; dos a Andalusia i el País Basc i un a Navarra i Comunitat de Madrid.

Els murals de Catalunya estan situats a Penelles (Lleida) i Lleida, així com a Calafell. El de Calafell, titulat Mochi, està situat al carrer Marie Curie, 9B, i és obra de Gemma Gené.

Gené és una artista nascuda a Barcelona i resident a Nova York amb dues pràctiques artístiques molt diferents. Un és el popular còmic en línia sobre la vida amb el seu gos Mochi publicat als llibres Living with Mochi i Pugpyhood. L'altra part de la pràctica se centra en l'art visual fotorealista en forma de pintures, murals i escultures. A Gemma li agrada fer servir la imatge del seu gos en molts dels seus murals perquè creu que el rostre amable de Mochi porta alegria, pau i amor a la comunitat.

tracking