Diari Més

Educació

Les escoles bressol del Vendrell oferiran P1 de forma gratuïta el proper curs

La mesura beneficiarà un total de 240 nens y suposarà un estalvi de 1.300 euros a les famílies

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, durant l'anunci de la mesura.

Les escoles bressol del Vendrell seran gratuïtes per als nens d'un any el proper cursAjuntament Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat aquest dilluns que el Govern municipal del Vendrell ha decidit impulsar la gratuïtat del P1 a les escoles bressol. Aquesta mesura beneficiarà un total de 240 nens i nenes d'un any d'edat durant el curs escolar 2023-2024.

En la roda de premsa, el batlle ha fet un repàs de les principals actuacions que el consistori impulsarà durant la primera meitat de l'any 2023 dins el «projecte de transformació social, urbana i verda del municipi».

L'alcalde ha destacat que «el Vendrell ha estat el primer municipi en impulsar la gratuïtat del P2 i ara, amb aquesta mesura, es converteix en l'únic municipi que garanteix la universalitat en aquesta etapa educativa».

El proper setembre, els infants d'1 any matriculats a P1 també tindran plaça gratuïta a les escoles bressol, el que suposarà un estalvi de 1.300 euros per curs per a les famílies.

Martínez ha afirmat que «la gratuïtat del P2 s'ha demostrat tot un èxit, ja que ha doblat el nombre i percentatge d'alumnes matriculats a les escoles bressol, aconseguint l'objectiu de fer universal el dret a l'educació entre els nens i nenes de 2 anys».

El passat mes desembre se signaven els nous contractes del servei d'escola bressol, que amplien el nombre d'aules contractades i professionals. Els nous contractes, que amplien el nombre de places, permeten fer gratuït i universal el P1 a partir del curs 2023-2024.

Martínez ha aprofitat per reclamar a la Generalitat que financiï l'increment de places a les escoles bressol municipals. L'alcalde ha dit que «la gratuïtat del P2 que ha aprovat la Generalitat aquest curs, en realitat, va a càrrec dels ajuntaments i, a més provoca desigualtats entre les famílies en aquells municipis que no tenen prou places».

tracking