Diari Més

Urbanisme

El Vendrell millorarà els accessos i adaptarà el Riuet al sistema litoral

Platges hi treballa des de quatre eixos: comunicació, manteniment, media ambient i sanejament

La regidora de Platges del Vendrell, Bárbara Peris, durant la presentació del projecte.

El Vendrell millorarà els accessos i adaptarà el Riuet al sistema litoralAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament del Vendrell recuperarà millorarà els accessos al Riuet de Coma-ruga i hi recuperarà la plantació vegetal pròpia del litorial. La Regidoria de Platges ha presentat el projecte d'adaptació ambiental dins del sistema litoral a la zona del Riuet de Coma-ruga i el seu entorn. Es treballa des de quatre eixos basats en la comunicació i la millora, el manteniment i l'adaptació, la sostenibilitat i el medi ambient i el sanejament de la zona.

En l'eix de Comunicació i turisme es preveu recuperar un actiu de salut a l'aire lliure a través de la millora de la senyalització actual i de donar a conèixer les propietats de les aigües mitjançant plafons informatius. Pel que fa a Millora i manteniment, el projecte inclou la millora dels accessos des de la plaça Germans Trillas fins al Riuet –amb rampes, escales, baranes, terres antilliscants– i l'eliminació d'accessos perillosos i sense ús actual. També es retiraran les pedres o roques dels espais de risc als accessos i els curs fluvial. S'eliminaran les zones irregulars creant superfícies llises i uniformes perquè sigui més fàcil el manteniment i neteja de l'espai. També s'hi duran a terme accions d'accessibilitat física, visual i adaptada com la cartelleria informativa en braille, la millora de les zones d'accés, l'eliminació de barreres arquitectòniques, i la creació d'accessos adequats per cadires de rodes i d'ombra en dos punts.

En l'àmbit de la Recuperació ambiental, es planteja l'adaptació de la zona del Riuet i entorn en l'ecosistema litoral, la substitució de la vegetació al·lòctona per vegetació litoral per mantenir l'equilibri ambiental i es treballarà amb els elements de l'entorn: sorra, pedra, aigua i vegetació. Pel que fa al sanejament, el document recull la retirada de les canonades dels desaigües de pluvials de la carretera N-340 i dels Masos de Coma-ruga i que siguin canalitzades on correspongui, i l'oxigenació, higienització i esponjament de la sorra del tram comprès entre el segon pont i la desembocadura al mar.

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha destacat que «volem adaptar i millorar tota la zona del Riuet de Coma-ruga tant a nivell ambiental com de les necessitats del seu ús, per tal de potenciar l'actiu de salut a l'aire lliure i que sigui accessible a tothom».

tracking