Diari Més

Carreteres

L'autopista C-32 serà gratuïta per als trajectes interns entre el Vendrell i Cubelles

La mesura s'implementarà a partir del primer trimestre de 2023

Imatge de la C-32 en el seu pas pel Vendrell.

Unes obres a l'enllaç de la C-32 i l'AP-7 al Vendrell reduiran el nombre de carrils obertsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles que facintrajectes interns entreCubelles i El Vendrellper l'autopista C-32 ho faran de forma gratuïta a partir delprimer trimestre de 2023. Així ho ha anunciat el conseller de Territori, Juli Fernández, durant la Taula de Mobilitat del Penedès que s'ha celebrat aquest dimecres al Vendrell.La mesura s'aplicarà tots els dies de l'any a tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l'aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

El conseller ha explicat que l'objectiu és convertir aquest tram de l'autopista «en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31», una via que travessa els municipis de Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d'uns 22.000 vehicles diaris.

En aquest sentit, ha indicat que l'autopista podria atraure 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, una xifra que rondaria els 5.000 vehicles. D'aquesta manera, «pretenem aconseguim que els trajectes siguin més segurs, més ràpids i que les emissions s'allunyin de la traça urbana». Es tracta, de fet, d'una mesura llargament reivindicada pel territori.

Descomptes a la barrera de Vallcarca

El conseller també ha anunciat que el Departament augmentarà fins al 50 %, actualment és del 40 %, el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca de Sitges. Es tracta del descompte que beneficia els turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres, fan desplaçaments d'anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destinació, i que estan inscrits al registre de mobilitat obligada. Aquest increment de la bonificació també es preveu implementar-se el primer trimestre de 2023.

Per al tram Sitges – El Vendrell es manté la bonificació actual del 70% per a la mobilitat obligada. Actualment hi ha gairebé 25.000 persones registrades al registre de mobilitat obligada, i que per tant es beneficien dels descomptes.

tracking