Diari Més

Indústria

La Bisbal inicia una consulta pública sobre el polígon industrial Els Masos

Es preveu que crearà més de 1.500 llocs de treball, entre directes i indirectes

Render del futur poligon.

La Bisbal inicia una consulta pública sobre el polígon industrial Els MasosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha iniciat la tramitació d'un nou polígon industrial de 84 hectàrees integrat al territori i al paisatge que es calcula que crearà més de 1.500 llocs de treball, entre directes i indirectes. Aquest nou polígon industrial estarà ubicat entre la Riera de la Bisbal i el torrent del davant dels polígons industrials de Les Planes, Les Planes Baixes i IDIADA. Amb l'objectiu que la població pugui participar en el procediment d'elaboració de les normes, l'Ajuntament obrirà properament una consulta pública a través del seu portal web www.bisbalpenedes.com.

El polígon Els Masos està plantejat de forma que integri el paisatge i els criteris d'eficiència energètica tant en l'edificació com en la urbanització de la zona. Per això, serà un polígon amb nombroses zones verdes amb barraques de pedra seca que també comptarà amb zones d'equipament i una zona de restauració i hoteleria.

Segons l'alcaldessa, Agnès Ferré, «a la Bisbal del Penedès tenim una situació excepcional i privilegiada per la bona comunicació amb les autopistes AP-2 i AP-7. A més, estem a poc més de 2 km d'un accés al corredor mediterrani i ens trobem entre dos ports principals de mercaderies (Barcelona i Tarragona)».

Ferré ha explicat que «al polígon de Les Planes Baixes ja no hi ha sòl industrial lliure i, amb la proposta d'aquest nou polígon es completa una àrea d'activitat industrial i logística al municipi amb una minimització de les afectacions sobre el territor». La batlle ha detallat que «una de les prioritats de l'equip de govern és reduir la taxa d'atur al municipi i pensem que, amb el nou polígon industrial, es podrà donar feina a molts bisbalencs i bisbalenques».

El primer pas que haurà de fer l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès per tirar endavant aquest projecte és modificar el planejament per convertir el terreny agrícola en terreny industrial i caldrà modificar les Normes Subsidiàries de Planejament (NNSS). Amb caràcter previ, el consistori obrirà una consulta per recollir l'opinió de la ciutadania i les organitzacions.

Estarà ubicat entre la Riera de la Bisbal i el torrent del davant dels polígons industrials de Les Planes, Les Planes Baixes i IDIADA.

La Bisbal inicia una consulta pública sobre el polígon industrial Els MasosCedida

tracking