Diari Més

Història

La Bisbal del Penedès instal·la un plafó informatiu sobre el Soldat Desconegut

Properament, s'inaugurarà un nou espai de memòria al cementiri municipal

El plafó renovat està situat al passeig Lluís Companys.

La Bisbal del Penedès instal·la un plafó informatiu sobre el Soldat DesconegutCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès està treballant per la dignificació i difusió dels espais de resistència i repressió existents al municipi que han estat vinculats a la memòria democràtica de Catalunya. Per això, des d'aquest setembre ja es pot veure un nou plafó informatiu del Soldat Desconegut, ubicat al passeig Lluís Companys, on es fa difusió de la memòria dels fets de resistència a l'ocupació de l'exèrcit franquista que van tenir lloc al municipi el gener de 1939, ja que l'anterior suport es trobava en un estat de conservació pèssim que el feia totalment illegible el seu contingut.

D'altra banda, properament, s'inaugurarà un nou espai de memòria al cementiri municipal, on s'hi ha instal·lat un faristol que informa sobre la repressió viscuda al municipi. Al Mapa de Fosses documentades per la Generalitat (fosses amb restes de la Guerra Civil), es localitzen quatre fosses ubicades en diferents punts de la Bisbal, la més gran de les quals està ubicada al cementiri.

Tant el plafó informatiu del Soldat Desconegut com el faristol del cementiri, compten amb un discurs historiogràfic elaborat des de l'Institut d'Estudis Penedesencs. L'execució ha anat a càrrec de l'empresa especialitzada CatPatrimoni.

Ambdues intervencions han suposat una despesa total de 4.283,40 euros, dels quals un 50% han estat abonats per la Generalitat de Catalunya gràcies a la subvenció per als projectes de recuperació de la memòria democràtica.

tracking