Diari Més

Medi Natural

Alliberen 25 tortugues babaues en una platja d'Arenys de Mar

Quatre dels exemplars alliberats van néixer a Calafell i al Serrallo

Alliberament de tortugues careta a Arenys de Mar.

Alliberen 25 tortugues babaues en una platja d'Arenys de MarAcció Climàtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 25 exemplars de tortuga babaua (Caretta caretta), nascudes a Calafell i el Serrallo, han estat alliberades aquest dimarts a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar (Maresme).

Membres de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, agents rurals, representants de la Fundació CRAM i de la Universitat de Vic, així com de l'Ajuntament d'Arenys de Mar i de diferents entitats han procedit a l'alliberament de les tortugues.

Segons ha informat el Departament d'Acció Climàtica, la majoria de les tortugues alliberades procedien del niu trobat l'estiu passat a la mateixa platja, a 22 metres de la línia de mar, fora de la influència directa de l'aigua i sense perill d'inundació. Per aquest motiu, es va decidir deixar-lo al mateix lloc.

Tal com estava previst en el projecte de recerca científica per a la conservació de la nidificació de la tortuga babaua a Catalunya, es va decidir diversificar la incubació i es va traslladar una part de la posta a les incubadores del CRAM i del Zoo de Barcelona.

L'Ajuntament d'Arenys va organitzar una xarxa de voluntariat que va custodiar el niu fins a la seva eclosió, el passat 10 de setembre, reforçat amb un servei de vigilància durant la nit.

El niu estava format per 142 ous, dels quals 90 es van incubar a la platja durant 61 dies, i la resta a les incubadores de la Fundació CRAM (40) i del Zoo de Barcelona (12).

D'aquests 142 ous, van emergir 76 animals (56 en platja i 20 en incubadora), dels quals 49 van anar al mar directament i 27 s'han criat en captivitat durant el primer any de vida, un procés que augmenta les seves possibilitats de supervivència.

Dels 27 animals que es van criar en captivitat, en van sobreviure 21, que han estat alliberats avui juntament amb tres exemplars nascuts l'estiu passat a Calafell i un al Serrallo, a Tarragona.

Encara que aquest any les altes temperatures feien preveure una temporada forta i avançada, fins ara no s'ha detectat cap niu a la costa catalana, i només un a Alacant.

tracking