Diari Més

Seguretat

Cunit incorpora vols amb dron per a una major vigilància a les platges

La Policia Local compta amb una Unitat de Dron pròpia amb 8 pilots formats, un cas pioner

La Policia Local de Cunit és oficialment operadora de dron.

Cunit incorpora vols amb dron per a una major vigilància a les platgesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vigilància a les platges del municipi de Cunit ha incorporat vols amb els nous dispositius dron de la Policia Local. El dron vola cada dia coincidint amb l'horari del servei de salvament i socorrisme de les platges, tot i que pot fer-ho fins ben entrada la nit. La Policia Local de Cunit és oficialment operadora de dron i compta amb un total de vuit pilots formats recentment dins de la nova Unitat Dron del cos policial de Cunit. Aquests vols, autoritzats per l'entitat pública amb competències en matèria de navegació aèria i espai aeri, ENAIRE, assumeix la coordinació operativa nacional i internacional de la xarxa nacional de gestió del trànsit aeri i altres relacionades amb els usos per a la gestió eficient de l'espai aeri. Els vols estan coordinats amb l'aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, ha explicat que «comptar amb una Unitat de Dron pròpia de la Policia Local amb vuit pilots formats és un cas pioner en els cossos de seguretat. Els dispositius drons són cada vegada més valorats ja que permeten diferents usos, no només a les platges, sinó, com experimentem a Cunit, també per vetllar pel nostre entorn i també per la seguretat de la nostra ciutadania».

Paral·lelament, aquest mes d'agost, la Policia Local de Cunit ha incorporat als dispositius habituals de seguretat ciutadana, una unitat canina externa amb l'objectiu de detectar la tinença de drogues. Els controls policials es realitzen ja de forma regular i compten amb la col·laboració de l'empresa BarnaDog unitat k9. El sergent en cap de l'operatiu de la Policia Local de Cunit ha manifestat que «aquest ha estat el primer gran dispositiu de seguretat ciutadana que hem realitzat amb la col·laboració d'una unitat canina externa al cos policial amb l'objectiu de detectar la tinença de substàncies estupefaents per usuaris de les vies públiques de la nostra població». I ha afegit: «La experiència ha estat molt positiva, estem treballant en el disseny de nous dispositius per portar-los a terme abans de la finalització de l'època estiuenca». El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, que va estar present en aquest primer dispositiu, destaca que «sens dubte, incorporar nous mètodes aporta un valor afegit que fins ara no teníem. Gràcies al bon resultat, apostem per continuar comptant amb la col·laboració d'aquesta empresa especialitzada de forma regular».

El primer dispositiu d'aquestes característiques, realitzat en diferents punts del municipi, va tenir com a resultat 10 denúncies per substàncies estupefaents, tres denúncies per alcoholèmia, una denúncia per pèrdua carnet de conduir, una altra per falta de respecte als agents de l'autoritat, una per assegurança vehicle caducada i, una darrera per tinença d'arma prohibida.

tracking