Diari Més

El Vendrell s'envolta de melodies

La capital del Baix Penedès té un cap de setmana ple d'ofertes musicals amb el tercer concert del 'Cicle de Música de Jardins' i el de Nerea Bassart a Cal Galofré

Les Baules i Nerea Bassart són els artistes que actuaran el cap de setmana al Vendrell.

El Vendrell s'envolta de melodiesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vendrell viu un cap de setmana on la música és la protagonista. Aquest dissabte tindrà lloc la tercera actuació del Cicle de Música als Jardins amb el concert de Les Baules. Després de la bona rebuda que van tenir les tres primeres actuacions, el Museu Pau Casals acollirà una nova actuació musical de 19.30 hores a 20.15 hores. El trio va néixer amb la idea de reinterpretar cançons del repertori tradicional, generalment d'origen desconegut que han arribat a l'actualitat gràcies a la transmissió oral. Són cançons que busquen ser cantades i ballades, i que formen part d'un llegat cultural que es presenta com un reflex de la forma de ser. Amb la convicció que la música sorgeix d'aquest fet i rebutjant els límits artificialment establerts entre allò tradicional i allò clàssic, el Trio cerca un punt de trobada entre ambdues pràctiques i estils.

Durant el concert, Les Baules oferiran un repertori amb cançons tradicionals araneses, gallegues, basques, mallorquines i catalanes, entre altres. Amb aquesta aposta per la música tan especial de Les Baules, el Museu Pau Casals s'endinsarà en tota una vista al passat on la melodia d'instruments de corda seran els protagonistes.

El Cicle de Música als Jardins tancarà el dissabte 27 d'agost amb l'actuació de Quartet de Vela, un grup amb forta presència d'instruments de vent i que han destacat per tocar per tota Europa. Aquest quartet de saxos convidarà als assistents a creuar un oceà de melodies i serà el gran final d'un cicle musical que va començar amb una música ben diferent. Aquest viatge va començar amb un quintet de corda que feia tribut a la cultura rock i acabarà amb els instruments de vent. Les entrades a ambdós concerts es poden obtenir a ticketsonline.paucasals.org a un preu de 8 euros.

L'oferta musical començarà avui mateix amb un concert totalment diferent. El trio de Nerea Bassart actuarà a les 22 hores també amb un espectacle musical al jardí, en aquest cas, el de la casa Cal Galofré. El grup d'artistes amb veu de la cantant vendrellenca és l'encarregat de posar punt i final al Cicle Sent la Música del mes d'agost. Bassart oferirà un espectacle sonor que permetre gaudir i redescobrir diversos espais del municipi de la mà de propostes musicals ben diverses.

A través de la música, el públic assistent podrà conèixer no només el jardí d'una casa emblemàtica sinó també tota la història des que va ser construïda al segle XVIII fora de la muralla, en una de les èpoques de creixement de la vila.

tracking