Diari Més

Policial

Detenen un jove 19 anys relacionat amb la sostracció de cablejat de la línia d'AVE

Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions

La instal·lació ferroviària de la línia d'alta velocitat malmesa en un punt entre l'Arboç i Figueres.

Detenen un jove 19 anys relacionat amb la sostracció de cablejat de la línia d'AVEAdif

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 19 anys relacionat amb la sostracció de cablejat de la línia de tren d'Alta Velocitat al seu pas per Santa Oliva (Baix Penedès), que ha provocat la interrupció del servei.Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.

L'acte vandàlic ha tingut lloc la matinada passada. Cap a les 2.30 h de la matinada s'han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, detectors de caigudes d'objectes i altres dispositius de seguretat entre l'Arboç i Figueres. Tècnics de la companyia s'han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d'uns 200 metres al voltant del punt quilomètric 545, entre l'Arboç i La Pobla de Montornès. Segons les primeres estimacions, s'haurien sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització.

L'incident ha obligat a tallar la circulació de línia d'altta velocitat entre Figueres i l'Arboç a primera hora del matí de dilluns. Més tarda, s'ha reestablert la circulació en el tram entre Madrid i el Camp de Tarragona.

Diversos equips d'Adif estan treballant per agilitzar la posada en marxa de la línia i assenyalen la «gravetat» dels danys així com les complexes tasques de reposició de les instal·lacions malmeses. El servei es podria restablir a mig matí, cosa que implica que fins llavors es veuran afectats 20 trens a Renfe.

tracking