Diari Més

Un passeig pel cor del Circ Raluy Legacy

La companyia, que farà parada a Cunit, ofereix visites guiades per conèixer com és el dia a dia en aquest circ de llarga tradició

La visita per l'interior del Circ Raluy Legacy permet veure com són els assajos.

Un passeig pel cor del Circ Raluy LegacyCirc Raluy Legacy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espectacle del circ passa per ser un dels més fascinants, gràcies a la seva combinació d'espectacle i talent, sumats a un escenari singular. En el cas del Circ Raluy Legacy, a més, aquesta fascinació s'alimenta per una llarga tradició que arrenca fa més de cent anys, quan Luis Raluy Iglesias, acròbata, home de circ i col·leccionista de caravanes antigues, va crear un circ a l'antiga, que en l'actualitat ja es nodreix de la cinquena generació de la família.

Aquest estiu, la família Raluy Legacy proposa viure l'experiència del circ des d'una altra perspectiva: la que s'amaga darrere del teló i a dins de les caravanes. Aquestes visites especials tenen per guia qui millor es coneixen el circ, dues germanes Raluy que pertanyen a la cinquena generació de la nissaga circense, que a més de mostrar els racons mai visitats de la companyia, n'expliquen les històries i curiositats que, amb tants anys de vida, s'han anat acumulant. La companyia la formen una trentena de professionals de tots els àmbits, i la visita permet conèixer el seu dia a dia i comprendre com funciona l'engranatge d'un espectacle tan complex com el del circ.

Així, el públic pot viure l'experiència d'entrar als camerinos dels artistes, al seu bar i cafeteria, de veure treballar professionals com electricistes o maquilladors, i de contemplar com són els assajos des de la pista mateix.

«Un dels moments més espectaculars d'aquestes visites és quan el grup passa al backstage, s'obren les cortines i entra a la pista central del circ», expliquen des de l'organització. «Trobar-se a la pista, amb les grades buides i en silenci, és una experiència molt bonica i amb un punt fins i tot emocionant, perquè és un espai que desprèn molta energia», detallen.

Parada i fonda a Cunit

El 28 de juliol el Circ Raluy Legacy farà parada a Cunit, on s'hi estarà fins al 7 d'agost presentant el seu espectacle In ART we trust. Aprofitant l'avinentesa i la bona relació que la companyia té amb el municipi, han posat en marxa un programa de visites guiades gratuïtes que es faran els dies 28 de juliol, 4 i 5 d'agost.

Aquesta però no és l'única opció per conèixer aquesta família històrica, ja que el circ disposa d'una bona oferta de propostes similars, com ara visites concertades per a grups, visites per a escolars, esplais o casals d'infants o gent jove, etc. Després de la parada a Cunit, la caravana Raluy Legacy enfilarà el camí cap a Calafell, on passarà pràcticament tot el mes d'agost, des del dia 11 fins al 28.

La visita por el interior del Circ Raluy Legacy permite ver cómo son los ensayos.

Un passeig pel cor del Circ Raluy LegacyCirc Raluy Legacy

La visita per l'interior del Circ Raluy Legacy permet veure com són els assajos.

Un passeig pel cor del Circ Raluy LegacyCirc Raluy Legacy

tracking