Diari Més

LABORAL

Els treballadors de Saint Gobain celebren el pla industrial de 14 MEUR però insisteixen en la retirada de l'ERO

La plantilla sosté que els acomiadaments es poden evitar amb recol·locacions, reduint jornades i prejubilacions

Imatge d'arxiu de la protesta de treballadors del passat cap de setmana.

Els treballadors de Saint Gobain celebren el pla industrial de 14 MEUR però insisteixen en la retirada de l'EROACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de Saint Gobain Sekurit a l'Arboç i Avilés veuen amb bons ulls el pla industrial amb què la cristalleria proposa invertir 14 MEUR a les dues plantes. La plantilla, però, refusa que el pla estigui sotmès a l'aplicació de l'ERO, tal com demana la direcció. Els empleats insisteixen en demanar alternatives a la rescissió d'un centenar de contractes. A l'última reunió celebrada aquest dimarts a Madrid, el comitè d'empresa ha proposat evitar els acomiadaments amb recol·locacions, la creació d'equips que redueixin l'eventualitat, prejubilacions i reduccions de jornada. Si les dues parts no aconsegueixen acostar posicions, els treballadors allargaran la vaga prevista fins el dia 8 i seguirien aturats fins el 30 de juliol.

El període de negociació de l'ERO acaba aquest proper divendres, 8 de juliol, i a hores d'ara les converses estan totalment estancades. A la darrera reunió, el director general de la companyia ha presentat oficialment el pla industrial amb què Saint Gobain proposa invertir 12 MEUR a Avilés per obrir un nou forn de vidre i 2 MEUR a l'Arboç per crear un 'hub' de distribució logístic, on es recol·locarien 10 dels treballadors acomiadats ara.

La plantilla celebra que l'empresa faci una proposta de futur, si bé li retreuen que no ho fes abans d'arribar a presentar l'ERO per acomiadar un centenar de treballadors de les dues plantes, 40 dels quals al Baix Penedès. «Aprofiten la presentació de l'expedient de regulació per coaccionar-nos», lamenten fonts sindicals a l'ACN. Les mateixes fonts insisteixen en la possibilitat de pactar alternatives als acomiadaments i retreuen a la companyia una actitud de «nul·la voluntat negociadora».

Aquest dimecres hi ha prevista una reunió de mediació en relació a la nova convocatòria de vaga, que tiraria endavant del 9 al 30 de juliol si aquest divendres no hi hagués entesa sobre l'ERO. Si el període de consultes de l'ERO acabés sense acord, els sindicats volen allargar l'aturada «per obligar la direcció a negociar i a estudiar la readmissió dels acomiadats». «Si no aturem la producció, la direcció no reacciona», sostenen els representants dels treballadors, que apunten que l'aplicació de l'ERO està prevista fins el 30 d'octubre.

tracking