Diari Més

Laboral

Les alcaldies del Baix Penedès demanen a Saint Gobain que reconsideri l'ERO a l'Arboç

El Consell Comarcal s'ofereix d'interlocutor entre l'empresa, els empleats i organismes superiors

Imatge de la planta de Saint Gobain de l'Arboç.

Les alcaldies del Baix Penedès demanen a Saint Gobain que reconsideri l'ERO de la planta de l'ArboçACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les alcaldies del Baix Penedès demanen a Saint Gobain que «reconsideri i revoqui» l'ERO amb el qual pretén acomiadar 51 treballadors i treballadores de la planta de l'Arboç - i 42 més de la fàbrica d'Avilés, a Astúries-. El Consell Comarcal dona «ple suport» als afectats i s'ofereix a «ser interlocutor» entre l'empresa, els empleats i altres organismes superiors.

L'ens comarcal proposa crear una comissió de treball en la qual trobar «una solució» que «beneficiï tothom» i que eviti els acomiadaments. Els alcaldes i alcaldesses han recordat que van crear fa dos anys la Taula del Baix Penedès per «fer públic el greuge i el menysteniment que pateix» la comarca i per reclamar un pla de reindustrialització i la reconversió del teixit industrial.

L'empresa Saint-Gobain ja va tancar el forn de vidre de la divisió Glass a l'Arboç durant l'any 2020, una decisió que va afectar directament i indirectament més de 200 famílies del Baix Penedès, la comarca «amb més atur de Catalunya»i que pateix falta de llocs de treball i precarietat social «des de fa anys».

Ara la divisió Saint-Gobain Sekurit ha presentat un ERO i un ERTO a la planta de l'Arboç «per la caiguda en la demanda de fabricació de vehicles». La companyia preveu acomiadar 51 empleats, però les alcaldies del Baix Penedès critiquen que és «una prematura reducció de plantilla»quan es preveu que el mercat automobilístic, «més aviat que tard, repuntarà en producció i en vendes».

tracking