Diari Més

Festa

Calafell celebrarà una Fira d'Indians els propers 28 i 29 de maig

El nucli antic acollirà un ampli programa d'activitats per recordar aquesta època històrica

Cal Perico és la imatge del cartell de la Fira.

Calafell celebrarà una Fira d'Indians els propers 28 i 29 de maigAjuntament Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nucli antic de Calafell acollirà el proper cap de setmana, dies 28 i 29 de maig, la primera edició de la Fira d'Indians. Comptarà amb una programació cultural i festiva, basada en una època històrica del municipi, per dinamitzar el nucli del poble amb diferents activitats.

Calafell té un ric passat indià i conserva diverses cases aixecades per aquelles persones que havien fet fortuna a Amèrica i tornaven al seu lloc d'orígen. Cal Perico, que és la imatge anunciadora de la Fira, és només una d'elles. També destaquen Cal Bolavà, la Sínia i l'Hostal. Els marquesos de Samà i de Comilles, tot i no ser fills de Calafell, van estar al darrera d'algunes d'aquestes construccions, sovint relacionades amb alguna explotació agrícola.

Durant els dos dies de Fira, els carrers i places del nucli antic seran escenari de diverses accions de teatre de carrer, que recrearan escenes de la vida de finals del segle XIX, l'època indiana més esplendorosa. Aquestes actuacions aniran acompanyades de degustacions als bars i restaurants, una xerrada sobre la figura del marquès de Samà, una cantada d'haveneres, o exhibicions de danses cubanes, entre altres.

Diumenge 29 a la tarda, es preveu inaugurar la remodelació del carrer Jesús amb una estesa de catifes de Corpus. En l'acte hi participaran diverses entitats de cultura popular com La Bota, l'Espurna el Drac de Calafell, la Colla Gegantera de Calafell, la Coral Llebeig i els Balls de panderetes i de bastons infantils de la Unió Artística de Calafell.

tracking