Diari Més

Las Penas del Vendrell nega que volguessin boicotejar la processó de Diumenge de Rams

El jutge ha deixat en llibertat els dos joves que van ser detinguts acusats d'un delicte d'alteració de l'ordre públic i d'atemptat als agents de la autoritat

Captura del vídeo de la detenció d'un dels joves al Vendrell.

Detenen dos joves durant el recorregut de la processó del Diumenge de Rams al VendrellFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Germandat de las Penas del Vendrell ha emès un comunicat arran dels incidents que es van viure aquest cap de setmanadurant la processó de Diumenge de Rams, on dos joves van ser detinguts per la Policia Local per alteració de l'ordre públic. Des de l'entitat religiosa han remarcat que els fets no estan relacionats amb la seva sortida processional i que «el seguici no es va veure afectat en cap moment». Per aquest motiu han volgut desmarcar-se dels fets. Alhora que lamenten profundament que s'hagi volgut «desviar l'atenció cap a uns fets aliens a la Germandat». Des d'alguns mitjans s'havia apuntat que els dos joves, de nacionalitat magrebina, volien boicotejar la processó.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Ciutadans, Maria Luz Ramírez, va explicar al programa Espejo Públicoque el grup de joves va increpar a la gent que esperava per veure la processó, fet que va definir com una «gamberrada». La regidor assegura que la detenció es va produir perquè un dels joves va empentar un dels agents i ha explicatque en l'incident «no hi havia cap transfons de sabotatge religiós» com apunten alguns mitjans.

Per la seva banda, el jutge ha deixat els dos joves en llibertat, acusats de desordres públics, desobediència i atemptat a l'autoritat, però no aprecia indici de delicte d'odi, contra la llibertat religiosa ni contra els sentiments religiosos.

Incident

Al voltant de les 19.30 hores un agent policial que estava fent tasques de control durant la processó va comunicar que al carrerÀngel Guimerà, a l'altura de la plaça del Centre, hi havia cinc joves que estaven molestant pel carrer i provocant alteració a la via pública.

Els joves que es dirigien cap a la plaça Nova van ser aturats allí per agents de reforç, que els va indicar que abandonessin la zona. Moment en que dos dels joves van començar a donar empentes als agents i a alterar-se molt. Davant d'aquests fets es va procedir a la detenció dels dos joves per atemptat a agents de l'autoritat.

tracking