Diari Més

El projecte urbanístic de Coma-ruga manté els fons FEDER

S'ha aprovat la pròrroga de la subvenció després de complir amb el mínim d'execució establert

Imatge de la plaça dels Germans Trillas, un dels punts que es remodelarà amb el projecte FEDER.

El projecte urbanístic de Coma-ruga manté els fons FEDERCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte urbanístic proposat per l'Ajuntament del Vendrell per renovar el nucli marítim de Coma-ruga ha aconseguit mantenir dels fons FEDER. L'avanç de les obres del projecte urbanístic ha estat clau per mantenir els fons europeus perquè, per aprovar la pròrroga, s'havia de superar el límit d'execució de la subvenció en un 70% abans del 30 de novembre del 2022, fet que s'ha assolit.

El projecte FEDER de Coma-ruga és una transformació urbana important amb l'objectiu de crear un centre que dinamitzi l'activitat econòmica i social, a banda d'ampliar l'atractiu turístic de la zona.

De les diferents actuacions, unes ja estan executades i d'altres s'espera que terminin aquest 2022.

L'eix principal del nou projecte és la plaça dels Germans Trillas. Des de l'ajuntament tenen previst crear una gran plaça pública d'uns 6.000m2 amb un disseny que vol recrear un entorn natural d'aiguamolls, platja i vegetació autòctona. L'objectiu d'aquesta nova illa de vianants és que sigui un nou centre urbà ple d'activitats que porti més turisme al territori.

L'aposta per reestructurar els interessos turístics del territori s'amplia també amb una restauració dels elements patrimonials i arquitectònics, com són el llac i dels mosaics de Santiago Padrós de l'edifici del Tabarris. D'aquest mateix edifici s'espera que es remodeli en un edifici polivalent que incorporarà un museu sobre la història i patrimoni natural dels nuclis marítims, un hotel d'entitats i un gran espai on s'organitzaran congressos i altres activitats veïnals. Les obres pretenen fer del Tabarris un nou centre cultural de la zona i s'espera que finalitzin a finals del 2022.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va comentar que el projecte «és la gran transformació dels nuclis marítims, que tot just comença a fer-se evident a mesura que acaben les obres i que serà el punt d'inflexió per consolidar la població i dinamitzar l'atractiu turístic» i també vol destacar que «es tracta de la inversió més important en deu anys de l'Ajuntament del Vendrell i es fa als nuclis marítims». Actualment, el Vendrell està executant dos projectes FEDER, el de remodelació del nucli urbà de Coma-ruga i també el del carril bici del municipi. El projecte de Coma-ruga ha executat un total de 1.627.169,71 euros dels fons europeus, un 70% de l'execució de tota la subvenció.

tracking