Diari Més

Incendi

Tretze ferits en les explosions en una empresa de productes químics de l'Arboç

Tres persones han estat evacuades a l'Hospital de la Vall d'Hebron

Imatge del lloc de l'explosió.

Tretze ferits en les explosions en una empresa de productes químics de l'ArboçBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El matí d'aquest divendres una empresa de productes químics situada al polígon de l'Arboç ha patit diverses explosions en les quals tretze persones han resultat ferides, tres d'elles de gravetat, que han estat evacuades a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Pel que fa a la resta de ferits, un afectat en estat menys greu ha estat traslladat a l'Hospital del Vendrell, els nou restants han estat atesos pels professionals del SEM que els han donat l'alta in situ.

L'incendi ha provocat una important fumarada negra que es veia a diversos quilòmetres de distància. L'avís del foc ha estat a les 11.02 hores.

En un primer moment Bombers ha rebut l'avís que s'havien incendiat diversos vehicles aparcats entre dues naus industrials del carrer Tallers, al polígon Foix de la localitat. En arribar-hi Bombers han comprovat que la nau industrial estava greument afectada i n'ha col·lapsat part de la coberta. Com a conseqüència també han resultat afectats tres remolcs de camió i una cisterna buits, sense tractora, que estaven al solar del costat. A més també han patit danys 6 cotxes que etaven aparcats al carrer del davant.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc de l'incendi 10 unitats terrestres, dos helicòpters medicalitzats i 3 unitats de logística. Per a l'extinció de l'incendi, els Bombers de la Generalitat han activat 17 dotacions (dues autoescales, 8 vehicles d'aigua, 4 vehicles lleugers i de comandament i el Grup Operatiu de Suport GROS). Un cop han acordonat i demanat l'evacuació de la zona, han iniciat les tasques d'extinció establint dos sectors de treball. Al voltant de les 14.00 hores, els efectius han pogut donar per controlat l'incendi i han iniciat les tasques de remat. Poc abans de les vuit del vespre, han donat l'incendi per extingit.

Efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local han tallat l'accés al polígon, i, preventivament, han desallotjat les persones de les naus properes a la sinistrada.

tracking