Diari Més

Carnaval 2021

Cinc municipis del Penedès limitaran els participants a les rues del carnaval i faran obligatòria la mascareta

Han pactat horaris i no permetre el consum d'alcohol de les colles en la concentració prèvia al recorregut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Cubelles, Calafell, Cunit, l'Arboç i el Vendrell, integrants de la marca turística Penedès Marítim, celebraran el carnaval de 2022 en les mateixes dates, el 25, 26 i 27 de febrer, en la tornada de les rues als carrers. Així ho van acordar en una reunió celebrada aquest dimarts on, a més, van decidir altres aspectes per adaptar la celebració a l'actual situació sanitària. Així, limitaran la participació a un màxim de 50 grups de 120 persones per municipi i rua, prohibiran el consum d'alcohol de les colles en la concentració prèvia al recorregut i l'ús de mascareta serà obligatori. A més, a totes les colles se'ls exigirà una declaració responsable que tots els participants majors de 12 anys tenen el passaport COVID.
Els horaris d'inici de les rues seran 18:30h en els casos de El Vendrell, Cunit i Cubelles i 22h a Calafell i Segur de Calafell.

Pel que fa a les inscripcions, seran competència de cada municipi, que en les properes setmanes es dirigirà als grups per fer saber quin serà el procediment i les dates d'inscripció.

Per últim, els cinc municipis integrants no permetran cap expressió de contingut masclista i LGTBIfòbiques als seus carnavals. Aquesta expressió es poden donar en la música, disfresses o actes que reforcin el contingut dels estereotips de gènere, cosifiquin i sexualitzin els cos de les dones i les nenes o siguin ofensius contra la dignitat de les dones, nenes i col·lectiu LGTBI+.

tracking