Diari Més

Judicial

La Guàrdia Civil investiga a quatre persones per la mort dels dos submarinistes a Segur de Calafell

Estan acusats d'homicidi imprudent

Imatge d'arxiu d elaplatja de Calafell a la zona del club de vela.

Moren dos submarinistes a la costa de Segur de CalafellGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona investiga a quatre persones acusades d'homicidi imprudent per la mort per ofegament dels dos submarinistes que van morir el passat 8 d'agost quan participaven d'un bateig de busseig al Port de Calafell.Les víctimes tenien 50 i 56 anys i eren veïns de Vilafranca del Penedès i el Vendrell.

En notificar la defunció dels dos submarinistes la Guàrdia Civil va activar les unitats de policia judicial, Servei Marítim i especialistes en busseig del Grup Especial d'Activitats SubaquàtiquesGEAS. Després d'una mica més d'una setmana investigant els fets i després de fer els pertinents informes tècnics, s'han obtingut indicis suficients per a presumir la comissió de dos delictes d'homicidi per imprudència en el qual estarien implicades quatre persones relacionades amb el club.

El presumpte incompliment de diversos preceptes de la normativa que regula l'activitat de busseig juntament amb una possible mala planificació i l'equipament inadequat podrien haver estat determinants en l'ofegament dels dos submarinistes.

Els fets s'han posat en coneixement del Jutjat d'Instància i Instrucció número 5 del Vendrell.

tracking