Diari Més

Municipal

El Vendrell posa fi als abocaments d'aigües residuals directament al torrent del Lluc

Procedien de blocs d'habitatges on s'havia construït malament el sistema de desaigua

Una veïna assenyala el torrent de LLuc, que ja ha deixat de provocar males olors.

El Vendrell posa fi als abocaments d'aigües residuals directament al torrent del LlucAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament del Vendrell ha resolt l'abocament d'aigües grises domèstiques i no depurades que des de feia anys vessaven directament al torrent del Lluc procedents del barri de ca l'Escori.

Aquests abocaments van ser comunicats per l'Associació de Veïns i Veïnes del Puig, que denunciaven pudors i aigües de poca qualitat en el torrent del Lluc al seu pas per aquest barri. Des de setembre de 2019, des de les regidories de Medi Ambient i d'Urbanisme, es va iniciar una recerca del possible origen d'aquests abocaments, tot coordinant-se amb la companyia municipal d'aigües Aigües del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Agència Catalana de l'Aigua. Fruit de la recerca es va identificar la font emissora d'aquests abocaments, que ja havia estat identificada feia anys: la majoria procedia d'uns blocs d'habitatges del barri ca l'Escori, i també se n'havia detectat algun altre procedent d'habitatges del barri del Puig-Pèlag.

Quan es van construir aquests habitatges, algunes escomeses d'evacuació d'aigües, així també alguns tubs de desaigua interiors dels immobles, es van executar de manera errònia. Aquest fet ocasionava que els desaigües de les cuines i les rentadores vessessin cap als col·lectors municipals de pluvials en lloc dels col·lectors de clavegueram. Per aquest motiu, la sortida del col·lector d'aigües pluvials que desaigua al torrent del Lluc, al seu pas pel pont del tanatori, contínuament abocava aigües grises domèstiques directament al torrent.

Les comunitats de veïns implicades de ca l'Escori han col·laborat amb el consistori en la seva soluciói han dut a terme les reparacions necessàries en les instal·lacions d'evacuació d'aigües residuals dels immobles. Posteriorment, l'Ajuntament va requerir a l'Agència Catalana de l'Aigua que comprovés les actuacions realitzades. El resultat de la inspecció de l'ACA del passat mes de juny ho va certificar: s'havia posat fi als abocaments incontrolats d'aigües grises de ca l'Escori.

A banda d'identificar altres possiblesincidències en el barri del Puig-Pèlag, en paral·lel, l'Ajuntament vol desenvolupar un programa de mesures de millora del torrent del Lluc, i posteriorment també de la riera de la Bisbal.

tracking