Diari Més

La directora de l'INS Andreu Nin es planta davant la manca de recursos

Ecay amenaça Educació de deixar el càrrec si no obté el personal que fa temps que demana

L'Institut Andreu Nin ha crescut molt en nombre d'alumnes i en oferta formativa els darrers anys.

La directora de l'INS Andreu Nin es planta davant la manca de recursosGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora de l'Institut Andreu Nin del Vendrell, Susana Ecay, dimitirà del càrrec si no obté els recursos que el centre demana des de fa molt de temps. Aquest és l'ultimàtum que ha llençat al departament d'Educació i que, en cas de complir-se, suposaria també el cessament de tot l'equip directiu. Afirma que no compta amb els recursos de personal necessaris per gestionar un centre de secundària que ha passat de tenir 700 alumnes el 2008 a tenir-ne 1.500 actualment i que també ha multiplicat la seva oferta formativa.

En concret, la directora demana que s'hi sumi una altra persona a l'equip directiu, actualment compost per sis professors. Segons fonts del centre, instituts amb un volum inferior d'alumnes i d'oferta formativa tenen un equip directiu més gran que l'actual de l'Institut Andreu Nin. «Hi ha hagut una persona fent tasques de direcció que no li pertoquen i ho feia només perquè s'estima el centre», afirmen des de l'institut vendrellenc. D'altra banda, el treball de Secretaria és ingent, sobretot en períodes de preinscripcions i matrícula. En aquest departament hi treballen tres persones i mitja i la directora, Susana Ecay, també demana reforços. Una situació semblant succeeix amb els conserges. Són tres i han de controlar un equipament educatiu que té els espais repartits en dos edificis separats físicament amb el que això comporta. Segons es va donar a conèixer en el Consell escolar celebrat ahir a la tarda, Educació s'ha compromès a retornar el quart conserge amb qui, de fet, ja hi comptava l'institut abans que aquest treballador demanés un trasllat. En qualsevol cas, la incorporació del quart conserge encara no s'ha produït.

El 17 de juny, la directora del centre va reiterar als serveis territorials d'Educació la seva intenció de deixar el càrrec si no s'atenien les seves demandes. La resposta obtinguda ha estat que, quan s'aprovin els pressupostos de la Generalitat, el departament valorarà les peticions del centre. El cert és, però, que els pressupostos de la Generalitat, de moment estan prorrogats i no serà fins al 2022 quan s'aprovaran els de l'any en curs. El Consell escolar, que es va reunir ahir a la tarda, va mostrar el seu suport al consell directiu i avui els professors redactaran un escrit amb les demandes que acompanyaran amb les signatures que recolliran i les que ja han recollit –una vuitantena– per presentar-lo dilluns als serveis territorials del departament d'Educació.

tracking