Diari Més

Societat

Localitzen una tortuga babaua a la platja l'Estany-Mas Mel de Calafell

La zona on es troben els ous ja ha estat delimitada per tal de protegir-los i que puguin descloure correctament

Localitzen a una tortuga babaua a la platja l'Estany-Mas Mel de Calafell

Localitzen a una tortuga babaua a la platja l'Estany-Mas Mel de CalafellAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant la matinada d'aquest dissabte s'ha localitzat un exemplar de tortuga babaua ponent els ous a la platja l'Estany-Mas Mel de Calafell. Aquests animals són una espècie protegida així que, per poder protegir els ous i ajudar-los a descloure correctament, el Centre de Recuperació d'Animals Marins de la Generalitat (CRAM) s'ha fet càrrec i ha delimitat la zona amb tanques i una carpa per protegir la sorra dels rajos del sol.

Després de rebre l'avís d'un agent de la Policia Local, un equip del CRAM i tècnics de la Generalitat s'han desplaçat a la zona i han traslladat uns metres el niu, que era molt a prop de la línia de la platja i podria haver patit inundacions en cas de temporal. 61 dels 146 ous s'incubaran artificialment per garantir part de la posta: 41 al CRAM i 20 al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

En una situació de trobada amb un exemplar de tortuga babaua, es recomana mantenir la distància amb l'animal i trucar a emergències perquè es facin càrrec.

tracking