Diari Més

Policial

Detinguts per robar en un domicili del Vendrell i amenaçar al propietari amb una arma de foc

Un dels autors coneixia la víctima i sabia que tenia diners estalviats al pis

Imatge de les armes i la droga intervinguda.

Detinguts per robar en un domicili del Vendrell i amenaçar al propietari amb una arma de focMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir dijous passat dos homes de 26 i 29 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Vendrell, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i pertinença a grup criminal. L'home de 26 anys també va ser detingut per un delicte de tràfic de drogues juntament amb una dona de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veïna del municipi.

El passat 19 de maig es va produir un robatori amb violència en un domicili del Vendrell. La víctima va explicar que uns homes van trucar la porta de casa preguntant per la seva parella i, quan va obrir, els individus van entrar amenaçant-la amb una arma de foc.

Els homes van fer entrar la dona en una habitació i, de forma directa i sense regirar les estances, van agafar una caixa de medicines que la víctima tenia al menjador amb 7.000 euros. Aquesta caixa estava juntament amb altres iguals però els autors van anar directament a la única que tenia els diners.

Arran del robatori es va iniciar una investigació que va permetre identificar dos dels autors materials de l'atracament. A més, també van identificar un tercer home que, tot i no participar directament en el robatori, es va aprofitar de la seva estreta amistat amb les víctimes per aconseguir saber de la existència i l'amagatall dels diners per a facilitar aquesta informació a la resta dels autors amb l'ànim de repartir-se els diners sostrets entre tots els responsables de l'assalt.

Els passat 3 de juny els agents van detenir un dels lladres i van realitzar una entrada i perquisició al seu domicili. Durant l'escorcoll van descobrir que l'investigat també es dedicava, juntament amb la seva parella, una dona de 20 anys, al tràfic de drogues. Aquests guardaven a casa diversos embolcalls de marihuana i cocaïna preparats per a la venda.

En l'entrada també es va intervenir una pistola simulada que, tot i ser d'aire comprimit, tenia totes les característiques visuals, de pes i tacte d'un model de pistola real, de tal manera que era fàcilment confusible amb l'arma real que volia imitar. La víctima de l'assalt va confirmar que els atracadors la van intimidar amb l'esmentada pistola.

El mateix dia es va detenir, també al Vendrell, un segon implicat en el robatori. Es tractava de la persona que va facilitar la informació sobre els diners amagats als autors materials del robatori, informació que va motivar l'assalt.

Pel que fa a l'altre atracador identificat, els mossos han donat d'alta una ordre de recerca i detenció .

Els detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell i l'autoritat judicial va decretar ingrés a presó per a l'home de 26 anys i llibertat amb càrrecs per als altres dos detinguts.

tracking