Diari Més

Els gegants i el bestiari festiu del Vendrell seran escanejats en 3D per garantir-ne la preservació

Les imatges permetran reproduir les figures populars en aplicacions de realitat augmentada, entre altres usos

Pla general de l'acte d'acord entre l'Agrupació del Bestiari Festiu i l'Ajuntament del Vendrell.

Els gegants i el bestiari festiu del Vendrell seran escanejats en 3D per garantir-ne la preservacióAgrupació del Bestiari Festiu de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de figures de la cultura popular del Vendrell seran escanejades en 3D per garantir la seva preservació i fer futures rèpliques digitals. La imatgeria festiva del municipi se suma així a un projecte pioner impulsat recentment per l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. L'acord s'ha formalitzat aquest divendres, i autoritza l'entitat a escanejar les dues parelles de gegants de la ciutat, una vintena de bèsties festives, els gegantons i els nans. Amb l'arxiu que es generi en 3D, l'Agrupació de Bestiari assegura que es pot estudiar la inclusió de la imatgeria festiva en aplicacions de realitat virtual o de realitat augmentada. En aquest sentit, s'obre la porta a la creació, per exemple, d'exposicions virtuals.
El president de l'Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, ha destacat que l'escaneig del Vendrell fa que el projecte sigui insòlit pel volum de figures que formen part de la iniciativa. A banda de la imatgeria festiva de la capital del Baix Penedès, l'Agrupació s'ha proposat escanejar bona part del patrimoni festiu de Catalunya en un període de dos anys. En aquest sentit, l'entitat ja està negociant amb altres municipis la possibilitat de signar un acord simular al del Vendrell.
tracking