Diari Més

Cultura

La pedra seca, protagonista a la Bisbal del Penedès

L'exposició itinerant 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya' es podrà visitar fins al 21 de maig

L'exposició a la Bisbal.

La pedra seca, protagonista a la Bisbal del PenedèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Municipal de Cultura de La Bisbal del Penedès acollirà l'exposició itinerant Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya fins al pròxim 21 de maig.

Es tracta d'una mostra itinerant que ha estat creada per la Generalitat de Catalunya i l'Associació per la pedra seca i l'arquitectura nacional que es podrà visitar cada tarda de dilluns a divendres de dos quarts de cinc de la tarda a vuit del vespre.

La Bisbal posseeix una gens menyspreable presència d'elements constructius amb pedra seca, estudiats al llarg d'aquests anys per interessats en la matèria com l'arquitecte i historiador Benjamí Català o el desaparegut Josep Maria Vallès, impulsors el 2003 de la primera gran exposició i catalogació de les barraques de pedra seca al municipi.

Ambdós també van formar part de la revista El MARGE, publicació de la secció mediambiental de l'ADF Clot del Bou, que difonia detalls de l'arquitectura rural i en pedra als seus números i que va ser impulsora d'incomptables activitats per a la difusió i preservació del patrimoni de la pedra seca: des d'exposicions i conferències fins a tallers per divulgar el paisatge i el treball de la pedra o activitats de neteja passant per accions com el desbrossament i la restauració de camins i barraques.

tracking