Diari Més

Policial

La Policia Local del Vendrell incorpora càmeres unipersonals a les patrulles

El cos vol evitar situacions d'abús i esclarir eventuals controvèrsies amb la ciutadania

Un agent de la Policia Local del Vendrell amb una càmera unipersonal a l'armilla.

La Policia Local del Vendrell incorpora càmeres unipersonals a les patrullesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de la Policia Local del Vendrell han estrenat aquesta setmana l'ús de càmeres unipersonals. El cos ha incorporat nou dispositius, i se'n destinarà un a cada patrulla que estigui al carrer. «Volem donar molta seguretat i garanties, tant al ciutadà com als agents, durant qualsevol actuació de la policia en matèria de seguretat ciutadana», ha subratllat aquest dimecres la regidora de la Policia del Vendrell, Maria Luz Ramírez. D'aquesta manera, el consistori espera que les càmeres evitin qualsevol situació d'abús policial i alhora ajudin a esclarir eventuals actuacions controvertides amb la ciutadania. Els dispositius enregistren imatge i so i només s'activen si els agents ho consideren oportú.

Ramírez ha detallat que s'ha definit un protocol d'actuació amb el qual es marca que seran els agents policials els qui decidiran quan cal activar la gravació de la càmera, que portaran col·locada a l'armilla. Si s'opta per posar el dispositiu en marxa durant una actuació amb un ciutadà, els agents l'han d'informar en el moment d'activar l'enregistrament. Durant la gravació, la càmera emet un so discontinu per evidenciar que està activada.

Segons ha puntualitzat la regidora, les imatges s'utilitzaran posteriorment només si la patrulla considera que cal emetre un informe amb suport gràfic. «Pot ser que la incidència es resolgui sense inconvenients, o que la patrulla retorni a les dependències policials i vulgui deixar constància d'un servei problemàtic. En aquests últims casos és quan es rescatarà la gravació», ha explicat, tot remarcant que les imatges no utilitzades es destruiran durant el següent servei.

«Aquests dispositius donen molta seguretat perquè hi ha incidents on un ciutadà es pot acabar encarant als agents, però l'avís de l'activació de la càmera donarà garanties a tothom i ajudarà a pacificar moltes situacions», ha subratllat la regidora. Ahora, Ramírez ha defensat que les càmeres estan pensades com a eina per garantir l'actuació objectiva dels agents. «Si hi hagués una percepció subjectiva de la policia, podríem estar davant d'un abús de poder», ha assenyalat.

Des del govern municipal han assegurat que l'adquisició de les nou càmeres ha estat únicament «en busca de l'excel·lència del servei» i han negat que hi hagi hagut cap actuació polèmica que hagi estat el detonant d'incorporar aquest material.

tracking