Diari Més

Coma-ruga s'omple de turistes aquest Divendres Sant: «Tenim ganes de sortir però ho fem amb molta precaució»

Cues i retencions de vehicles en diversos trams de l'N-340 en sentit sud entre el Vendrell i Roda de Berà

Persones caminant pel passeig marítim de Coma-ruga, al Vendrell, aquest Divendres Sant.

Pla general de persones caminant pel passeig marítim de Coma-ruga, al Vendrell, aquest Divendres Sant. Imatge del 2 d'abril del 2021ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passeig marítim de Coma-ruga al municipi del Vendrell s'ha omplert de turistes aquest Divendres Sant. La majoria d'ells tenien moltes ganes de passejar, mullar-se els peus a la platja i asseure's a les terrasses de bars i restaurants de la zona per gaudir del bon temps i d'uns dies de desconnexió. “Tenim ganes de sortir, però ho fem amb molta precaució”, ha assegurat a l'ACN l'Ester, veïna de Sabadell que s'allotja durant els quatre dies festius en un allotjament del municipi. Molts altres passaran les vancances en les seves segones residències. En la segona fase de l'operació sortida, s'han registrat cues i retencions de vehicles al llarg d'aquest matí en diversos trams de l'N-340 entre el Vendrell i Roda de Berà, en sentit sud.

Famílies, grups d'amics i parelles han passejat aquest divendres per la zona marítima de Coma-ruga per aprofitar el bon temps d'aquest dia festiu. Altres han preferit fer una ruta amb bicicleta o bé mullar-se els peus a la zona termal de la platja. A pocs metres d'aquest espai, els més grans han jugat a la petanca mentre que els més petits han optat pels gronxadors. D'aquesta manera, el bullici s'ha recuperat en aquesta zona tan turística del Vendrell.

La Lucia i la Fina es trobaven entre les persones que passejaven aquest migdia. Elles, amigues de tota la vida de Sabadell i Castellar del Vallès respectivament, van arribar dimarts al Vendrell i passaran totes les vacances al seu apartament, després de tres mesos sense venir-hi. Les dues dones asseguren que des d'aquest dijous han començat a arribar moltes més persones a la localitat i assenyalen que tenien ganes de trencar amb la rutina. «Estàvem fartes de la pandèmia, teniem ganes de sortir de l'entorn; hi ha molta gent, però mantenint les distàncies i amb les mascaretes esperem que no ens tornin a tancar», ha dit la Fina.

La Rosa, de Barberà del Vallès, conjuntament amb l'Ester i els seus marits, han decidit sortir a fer el vermut. En el seu cas, s'allotgen en un dels hotels de la zona fins dilluns. Tot i que no és la primera vegada que fan estada al municipi, afirmen que la zona «és molt bonica». «No s'ha de tenir por a la pandèmia, perquè durarà molt; hem d'anar compte i amb precaució. Es nota que la gent no té por perquè tothom va al màxim i ben resguardat», ha afegit l'Ester.

Asseguts a la terrassa d'un bar, en Jesús Manuel, veí de Sant Feliu de Llobregat, també ha decidit passar els dies festius amb els seus pares i filles a la casa familiar. De fet, des de ben petit que passa els estius, les setmanes santes i alguns caps de setmana a Coma-ruga. Ara, feia uns tres mesos que no l'havia trepitjat arran de les restriccions i les limitacions de mobilitat. Com la majoria de turistes, també tenia ganes de desconnectar. «A les meves filles els agrada molt l'ambient estiuenc, teníem moltes ganes de gaudir de l'aire de la platja», ha resumit.

Restaurants i bars, plens

La majoria dels establiments del passeig marítim estaven plens aquest migdia i costava trobar una taula buida per consumir alguna beguda o fer l'aperitiu. El propietari del restaurant Casa Pepe, Pepe Sánchez, ha explicat que la Setmana Santa està sent molt positiva, amb moltes reserves i ha recalcat que aquest Divendres Sant han fet ple a l'hora de dinar. «Llàstima la nit, però tenim oberta la pizzeria per emportar, treballem més fent comandes que no pas amb el restaurant», ha admès. I ha afegit: «La gent té ganes de sortir, de gastar, reunir-se. Tenim taules de dotze, però que són quatre taules de quatre».

Un grup de persones assegudes en una terrassa d'un bar del passeig marítim de Coma-ruga, al Vendrell, aquest Divendres Sant.

Pla general d'un grup de persones assegudes en una terrassa d'un bar del passeig marítim de Coma-ruga, al Vendrell, aquest Divendres Sant. Imatge del 2 d'abril del 2021ACN

tracking