Diari Més

La CUP del Baix Penedès reclama un transport públic adequat

Critiquen que l'acord de la Taula de Mobilitat és un gest electoralista

Membres de la CUP davant l'estació de tren de Cunit.

La CUP del Baix Penedès reclama un transport públic adequatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP del Baix Penedès critica que l'anunci d'un canvi de model en les bonificacions per l'autopista C-32 acordat en el marc de la Taula de Mobilitat del Penedès és «un gest electoralista cap al territori de la conselleria de Territori i Sostenibilitat». La candidatura de l'Esquerra independentista ha volgut posar sobre la taula la situació d'«abandonament i manca d'inversió» en una comarca que, malgrat la seva ubicació privilegiada entre Tarragona i Barcelona, compta amb «deficiències endèmiques pel que fa al transport públic».

Sobre el que la CUP entén com un «gest electoralista», Ruth Sunyol ha argumentat que «es tracta d'un acord de mínims que no soluciona el problema de la mobilitat a la comarca, i que a més es basa en continuar amb el traspàs de diners públic a mans privades, ja que la Generalitat haurà de pagar aquestes bonificacions a Aucat, concessionària d'Abertis» i que «es tracta d'unes mesures de futur incert, donat que dependran d'un nou acord de govern del nou govern sorgit de les eleccions».

Kilian Fuertes, cap de llista pel Baix Penedès, ha exposat que «calen solucions immediates per a garantir un transport públic de qualitat a la comarca», i ha indicat que «cal treballar conjuntament per a un nou model de mobilitat al territori, a través del qual es garanteixi un transport públic eficient i adequat a les necessitats d'una comarca amb una població de 107.803 habitants». En aquest sentit, la CUP planteja el reforçament de la xarxa intermunicipal d'autobusos, «en clau comarcal i de Vegueria».

tracking