Diari Més

Un projecte col·lectiu amb tota l'ànima

La ceramista Roser Oter ha posat en marxa el projecte de creació col·lectiva ‘Ànima plural’

Peces que els participants en el projecte ja han creat i entregat.

Un projecte col·lectiu amb tota l'ànimaInstagram

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ceramista i escultora vendrellenca Roser Oter ha posat en marxa un projecte de creació artística col·lectiva. Amb el nom d’Ànima plural, ens convida a convertir-nos en ceramistes per un dia i elaborar una figura que formarà part d’una obra col·lectiva que sumarà totes les peces dels participants.

«Més que un projecte, és una il·lusió col·lectiva en un moment en què els límits són el nostre dia a dia», explica la ceramista en el vídeo de presentació de la iniciativa. La idea, molt vinculada a la situació de pandèmia en què estem submergits, convida als participants a representar amb argila com es veuen o s’han vist «en els últims mesos de límits i incerteses».

Els passos a seguir per participar són molt senzills. El primer és recollir un bocí d’argila als punts de recollida establerts en el projecte. A canvi, es demana fer una aportació mínima de dos euros, que es destinaran a la Marató de TV3 2020, que enguany ha recollit fons en la lluita contra la covid-19. Al Vendrell també hi haurà una bústia per col·laborar amb el programa solidari Fem Pinya dels Nens del Vendrell. Tot seguit, cadascú ha d’elaborar un personatge que representi com es veu o s’ha vist en els últims mesos tot seguint la pauta creativa del projecte. Finalment, cada peça elaborada s’entrega al punt de recollida. La ceramista s’encarregarà de la cocció de les peces.

Amb totes les peces rebudes es generarà un gran quadre col·lectiu, que serà exposat en diferents espais del territori i, més endavant, restarà exposat de forma permanent en algun espai públic del Vendrell.

Els punts de recollida s’han repartit pel Vendrell, Santa Oliva, Llorenç del Penedès i Barcelona. La recollida del fang per fer la figura es pot fer fins al 31 de gener i l’entrega de les figures fetes per posar a coure es pot fer fins al 7 de febrer.

Els passos que cal seguir per fer la peça són senzills i només cal tenir els 100g de fang que proporciona la ceramista, una mica d’aigua i un escuradents. A partir d’aquí, només cal donar forma a l’argila perquè sigui allargassada, i fer-hi el cap i els braços amb la forma o postura desitjada per tal que el resultat sigui, tal com desitja la Roser Oter, «un gran quadre ple de trossets de les ànimes dels participants».

A pocs dies perquè finalitzi el projecte, la promotora de la iniciativa explica que ja han sorgit històries boniques, com ara tions que per Nadal van cagar boles de fang, famílies que van dedicar una estona del dia de Reis a crear junts els personatges, i moltes vivències personals associades als estats d’ànim derivats del confinament.

Per a més informació sobre el projecte, punts de recollida i instruccions per fer la figura, es pot consultar l’Instagram d’Ànima plural (@anima_plural). En aquest mateix compte també es poden veure moltes de les peces que els participants de la iniciativa han anat creant i entregant a la ceramista.

Tres figures de l'obra col·lectiva.

Un projecte col·lectiu amb tota l'ànimaInstagram

tracking