Diari Més

Societat

Alerten d'un frau a persones grans que usa el nom del servei Bon dia de Calafell

Els autors fan veure que contacten des del servei municipal i acaben intentant vendre'ls matalassos d’alt preu

Els estafadors s'aprofiten de les persones grans que viuen soles.

ancians, gent gran, anciana, ancià, vellesa, edat avançadaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell ha alertat als seus ciutadans, especialment les persones grans, d’un frau que s’ha detectat al municipi, en el qual s’usa el nom del servei municipal Bon dia. Segons el consistori ja s’han produït dos casos els quals ja està investigantla Policia local. Les víctimes han estat persones grans que viuen soles i que són usuàries del serveiBon dia, que els truca cada matí per comprovar que estiguin bé i preguntar si necessiten res.

Els autors de l'estafaentren en contacte amb les potencials víctimes, fent-los creure que truquen de part del Bon dia. Els diuen que els visitarà un «voluntari»i fins i tot que els faran un obsequi. Un cop al domicili, obtenen les seves dades i fan que signin un seguit de documents. En realitat, estan firmant la compra d’un matalàs d’alt preu (de més de 2.000 euros). Aquest no deixen cap còpia dels contractes signats, amb la qual cosa la víctima no pot exercir el dret de desistiment, és a dir de fer-se enrere en els quinze dies posteriors a la compra.

La tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, Helena Rubio, explica que «es tracta de persones molt grans i vulnerables, que creuen de bona fe que estan firmant papers de l’Ajuntament per a algun servei que rebran. O que poden sentir-se molt pressionades i no veure’s amb cor de negar-s’hi». Per això, des del consistori demanen que les persones grans desconfiïn de trucades similars i que no deixin entrar ningún desconegut a casa.

tracking