Diari Més

Sanitat

La plantilla de l'Hospital del Vendrell denuncia una «tensió psicològica extrema» per manca de recursos

El centre reprograma les intervencions no urgents per alliberar personal per atendre pacients amb coronavirus

Imatge d'arxiu de l'Hospital del Vendrell. XARXA SANTA TECLA

Hospital del Vendrell rXarxa Santa Tecla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell han denunciat que pateixen una «tensió psicològica extrema» degut als esforços fets per atendre els pacients amb covid-19 des que va esclatar la pandèmia, i asseguren que estan treballant sense els recursos suficients. En una carta adreçada a la Direcció d'Infermeria, a la Direcció Mèdica i a la Gerència, la plantilla afirma estar «esgotada» i lamenta que fa anys que reclama la contractació de personal per reduir les ràtios de pacients. La protesta dels treballadors arriba en un moment en què 35 sanitaris –el 5% de la plantilla- són de baixa per covid-19, mentre l'hospital ha reprogramat les intervencions no urgents per alliberar personal i focalitzar l'atenció en els pacients amb coronavirus.

«Ara us trobeu en una situació conseqüent a la vostra inoperància», etziba el comitè d'empresa a la carta enviada als màxims responsables del centre. A parer dels treballadors, els protocols activats per atendre la pandèmia al març no protegien els sanitaris i «neutralitzaven» l'absència de material per atendre els pacients amb seguretat. Ara asseguren que disposen de més material però denuncien que aquest no els protegeix de forma suficient. «Ens seguim contagiant de forma inadmissible», subratllen.

Al mateix temps, el comitè d'empresa protesta per «l'absència de descansos» i per l'acumulació de «torns redoblats» entre els treballadors d'Infermeria. En aquest sentit, acusen els responsables del centre de tenir una falta d'empatia amb el «greu estat físic i psicològic» que pateixen els sanitaris. «Davant la dificultat de ser atesos i tenir suport psicològic, sembla que es vulgui fer veure que només queda agafar la baixa per esgotament», retreu el comitè d'empresa. Segons els portaveus dels treballadors, actualment hi ha 70 empleats de baixa, 35 dels quals per covid-19, en una plantilla de 600 persones.

Al seu torn, la Direcció de l'Hospital del Vendrell lamenta la situació «complexa» derivada de la pandèmia. Fonts consultades asseguren que els responsables del centre reconeixen el sobre esforç fet per la plantilla i remarquen que «en tot moment es vol posar en valor la seva tasca». Apunten, però, que l'estrès del sistema sanitari en conjunt dificulta la contractació de personal per cobrir les baixes i alleugerir el volum de càrrega de feina. També remarquen que els 35 positius de covid-19 són d'àrees diferents i, per tant, neguen que es tracti d'un brot intern i ho atribueixen a contagis externs.

Donada la virulència de la pandèmia durant les últimes setmanes, des de l'Hospital recorden que des d'ahir dilluns s'han desprogramat les operacions no urgents, seguint les directrius de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. L'objectiu, remarquen, és destinar més professionals a atendre els pacients ingressats per covid-19. Aquest dimarts, hi ha 43 persones hospitalitzades per SARS-CoV-2.

tracking