Diari Més

El Vendrell tanca la Capitalitat Cultural amb una exposició a l'Estació

‘El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin’ es podrà visitar fins al 30 de maig del 2021 al centre cívic vendrellenc

Un moment de la presentació de l'exposició, al Vendrell.

El Vendrell tanca la Capitalitat Cultural amb una exposició a l'EstacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vendrell clourà oficialment aquest dissabte l’any de la seva capitalitat oficialitzant el traspàs de la distinció a la ciutat de Tortosa, que l’ostentarà durant l’any 2021. El relleu es farà efectiu, a la tarda, en el transcurs d’un acte institucional a l’Auditori del Tívoli.

Després d’aquest acte protocol·lari, es durà a terme la inauguració de l’adaptació de l’exposició El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin al Centre cívic l’Estació. Es tracta d’una mostra que es va exposar al Palau Robert de Barcelona del 29 de juliol al 4 d’octubre, a la Sala 1 i al Jardí del Palau Robert, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capitalitat Cultural del 2020. L’exposició centra l’atenció en aquests quatre personatges i en els valors que representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.

Amb la voluntat d’apropar la mostra als vendrellencs i vendrellenques i tancar l’any de la Capitalitat, l’Ajuntament del Vendrell s’ha fet càrrec de gestionar-ne una adaptació al Centre cívic l’Estació. Mentre que a l’exposició de Barcelona hi havia dos espais, les sales del Palau i el jardí, on s’ubicava la figura d’Andreu Nin, amb un format molt diferent, a l’exposició del Vendrell s’ha inserit Nin al recorregut, amb el mateix format que la resta, fent un gran esforç de síntesi i de disseny gràfic.

L’exposició té com a comissari el director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia i compta també amb una comissió assessora que ha coordinat cadascun dels espais dedicats als quatre personatges. Uns espais que mostren les cases d’aquests prohoms, autoretrats de la seva sensibilitat humana i creativa i de l’acollida que varen donar a intel·lectuals de l’època.

Els responsables

La comissió assessora està formada per la directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, que ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el propi comissari Josep Miquel Garcia, que és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, que ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernest Benito, que ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin.

Amb motiu de la inauguració de l’exposició, s’ha editat un llibre-catàleg, amb el qual es vol contribuir a donar més difusió dels quatre personatges, les seves cases, que ara preserven la seva memòria i el seu llegats en format museogràfic, i alhora posar de relleu el paper referencial del Vendrell com a paisatge clau en la intel·lectualitat del seu temps. L’exposició es podrà visitar al Centre cívic l’Estació fins al 30 de maig del 2021.

tracking