Diari Més

Política

El Govern aprova la creació de les taules de mobilitat del Penedès i de la Catalunya Central

Els nous òrgans facilitaran la participació del territori en la gestió i planificació del transport públic  

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Vendrell.

Ajuntament del VendrellGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat la creació de les taules de mobilitat del Penedès i la Catalunya Central. Els nous òrgans facilitaran la participació del territori en la gestió i planificació de la mobilitat. Al Penedès estarà formada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals, els ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d'Anoia, l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l'Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona. En el cas de la Catalunya Central, a Territori i l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona s'hi afegiran els consells comarcals i els ajuntaments de Manresa, Berga, Vic, Solsona i Moià.

Entre les funcions de les noves taules de mobilitat hi ha elaborar les propostes per a la planificació dels serveis de transport públic i l'establiment de programes d'explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats que els presten en el marc del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya i del Pla director de Mobilitat de l'ATM de Barcelona.

Alhora permetrà als participants fer propostes per a la planificació de les infraestructures de transport públic en el marc dels instruments de planificació d'infraestructures del Govern i del pla director d'infraestructures de l'ATM de Barcelona. També formular i definir propostes respecte a la política de tarifes dels serveis de transport públic.

Les taules de mobilitat també s'encarregaran d'analitzar i estudiar l'evolució del mercat global de la mobilitat amb especial atenció al seguiment de l'evolució dels desplaçaments en transport públic i en transport privat. També de proposar la realització de campanyes de comunicació amb l'objectiu de promoure la utilització del sistema de transport públic i mesures per al foment de la cultura de la mobilitat sostenible entre els ciutadans.

Altres objectius són elaborar propostes per millorar la seguretat en el transport; i per a l'ús racional de les vies i de l'espai públic en aspectes com l'aparcament, les àrees de vianants o la implantació de carrils reservats per al transport públic o les bicicletes. També participaran en el disseny de la política de finançament.

tracking