Diari Més

Comunicació

Generalitat, MWC i Telefónica impulsen una àrea 5G al Penedès

El desplegament del 5G a Catalunya arribarà a finals d'any a «més d'un 80% de la població catalana»

Jordi Puigneró, durant la roda de premsa.

La Generalitat invertirà gairebé un milió la implantació d'una Àrea 5G al Camp de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, en col·laboració amb la fundació Mobile World Capital Barcelona i altres actors com Telefónica, impulsa un Àrea 5G al Penedès, la quarta d'aquest tipus anunciada a Catalunya.

Aquest projecte busca potenciar l'ecosistema català del 5G en aquesta i altres zones de Catalunya perquè tota la comunitat sigui una referència internacional en aquesta tecnologia, ha informat Telefónica en un comunicat.

L'Àrea 5G Penedès es basa en el desplegament de la xarxa 5G comercial de Telefónica per promoure la formació, la realització de tallers, l'ús d'un laboratori i l'impuls de projectes pilot i proves de concepte sobre aquesta tecnologia.

Aquesta àrea inclou les comarques catalanes de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i Garraf, i en la seva fase inicial disposarà d'espais de cobertura a Igualada i a Vilanova i la Geltrú, aprofitant el desplegament comercial previst per Telefónica.

Aquest projecte busca afavorir la dinamització econòmica i el foment de la innovació al territori, millorant així la competitivitat de les empreses.

Igualada compta amb un 4D Health Innovation Simulation Center, i aquest projecte pot ajudar-la a convertir-se en un punt de referència de Catalunya en matèria de 5G aplicada, per exemple.

D'altra banda, durant la presentació d'aquesta nova àrea 5G, el conseller de Política Digitals, Jordi Puigneró, ha dit que la Generalitat vol situar a la llista de projectes que opten a fons europeus per a la reactivació un relacionat amb les àrees 5G i el desplegament del 5G a Catalunya, valorat en 25 milions d'euros.

La fundació i2CT, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament d'Igualada, el de Vilanova i la Geltrú, TICAnoia o Neàpolis són altres de les entitats que col·laboren en l'àrea 5G del Penedès, que se suma a les ja anunciades a les Terres de l'Ebre, Lleida i el Camp de Tarragona.

El director general de Telefónica a Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia, José Manuel Casas, ha explicat que el desplegament del 5G a Catalunya arribarà a finals d'any a «més d'un 80% de la població catalana».

tracking