Diari Més

Policial

Desarticulat un grup criminal especialitzat en el cultiu de marihuana que operava desde Cunit

Han detingut 9 persones i han fet 5 entrades al Baix Penedès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Barcelona

Imatge de la plantació de marihuana a Cunit.

Desarticulat un grup criminal especialitzat en el cultiu de marihuana que operava desde CunitMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir dijous passat vuit homes i una dona, d’edats compreses entre els 29 i els 47 anys, de nacionalitats italiana, espanyola i un home de nacionalitat marroquina, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són el resultat d’una investigació policial que va començar el mes de febrer arran d’unes informacions que els mossos van rebre sobre una plantació de marihuana interior en una casa a quatre vents a Cunit. Arran d’això i fruit de les diverses gestions d’investigació, es va confirmar l’existència de la plantació i es va comprovar que qui hi havia al darrera era un grup ben organitzat i professionalitzat en el cultiu intensiu de marihuana.

Durant la investigació, els mossos van ubicar el grup, que operava a Cunit, en una altra plantació de les mateixes característiques situada a Vacarisses (Vallès Occidental). Totes dues plantacions estaven dirigides per un grup criminal liderat per un ciutadà italià propietari d’una associació cànnabica de Barcelona on es venia il·legalment tant marihuana com haixix.

Els investigadors van localitzar el domicili del líder del grup a Vallromanes i van comprovar que aquest portava un alt nivell de vida i era propietari de vuit cotxes d’alta gamma i una casa amb un valor d’1,5 milions d’euros. A més, just al costat de la seva casa a quatre vents hi havia una finca també gestionada pels investigats amb una altra plantació interior de marihuana.

Durant les diverses gestions d’investigació els mossos van identificar un total de nou persones relacionades directament amb els delictes investigats. Part d’aquestes persones feien la funció de jardiners de les plantacions mentre que els altres s’encarregaven de la logística, el tràfic de drogues i també de la venda a l’associació cànnabica de Barcelona de la droga conreada a les pròpies plantacions gestionades pel grup criminal.

Un cop ubicat el grup i les seves plantacions, la Unitat d’Investigació del Vendrell va portar a terme cinc entrades i perquisicions a quatre cases a quatre vents, entre les quals estava la del cap de l’organització, i també a l’associació cannàbica.

En aquestes entrades els mossos van intervenir 2.300 plantes en dues plantacions interiors en ple funcionament a Cunit i Vacarisses, 10 quilos de marihuana i 2,5 quilos d’haixix a l’associació cannàbica de Barcelona i un quilo més de marihuana a la casa del líder de l’organització a Vallromanes, on també es van intervenir cinc mil euros en efectiu, rellotges de luxe valorats en 72.000 euros i gran quantitat de joies d’alt valor adquisitiu.

El total de la droga intervinguda durant la investigació ascendeix als 156 kilograms, una droga que en el mercat il·legal tindria un valor de més de 990.000 euros.

Els detinguts, amb trajectòries criminals en el camp del cultiu i tràfic de drogues, van passar a disposició dels jutjats d’instrucció de Barcelona, Terrassa i Granollers i van quedar en llibertat amb càrrecs.

tracking