Diari Més

Policial

Aturen un vehicle al Vendrell que portava 23.000 pastilles d'èxtasis amagades a maletes

El jutge ha decretat presó comunicada i sense fiança per al conductor, un veí del Vendrell de 40 anys

Imatge de les pastilles intervingudes.

Aturen un vehicle al Vendrell que portava 23.000 pastilles d'èxtasis amagades a maletesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha interceptat al peatge de l'autopista AP-7 al Vendrell un vehicle que transportava 23.000 pastilles d'èxtasis, valorades en més de 250.000 euros. Per aquest motiu, s'hadetingut al conductor i únic ocupant per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Es tracta d'un veí del Vendrell de 40 anys.

Els fets van succeir durant el matí del passat diumenge, quan la benemèrita estava realitzant inspeccions a vehicles al peatge de l'autopista AP-7 en la seva confluència amb la C-32. Aquí van observar com un turisme amb matrícula espanyola reduïa excessivament la marxa, trigant més temps de l'habitual en passar el peatge previ al control. Per aquest motiu van procedir a donar-li l'alt per a inspeccionar-lo.

Després d'identificar al conductor, es va procedir a un registre superficial del vehicle. En ser requerit sobre el contingut de l'equipatge que es trobava en el maleter, va mostrar una actitud extremadament nerviosa, per la qual cosa se li va sol·licitar l'obertura de les maletes. En aquestes van descobrir, entre algunes peces de roba, diversos paquets envasats al buit amb una gran quantitat del que podrien ser pastilles d'èxtasis, així com dos trossos de roca cristal·litzada d'uns 25 grams i embolicats amb plàstic.

Es van comptabilitzar un total de 23 bosses de 1.000 unitats cadascuna, on hi havia dos tipus diferents de pastilles: 9 bosses amb pastilles en forma de núvol i color rosaci i 14 bosses amb pastilles de color grisenc amb el logotip d'una coneguda marca d'automòbils. Es van realitzar proves amb el dispositiu droga-test, donant positiu en èxtasi o MDMA, per la qual cosa es va procedir a la immediata detenció per un presumpte delicte de tràfic de drogues.

El detingut, de 40 anys i veí del Vendrell, va ser posat a la disposició del Jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell, el qual va decretar presó comunicada i sense fiança.

L'any 2019, es van confiscar a Espanya 267.632 pastilles d'èxtasis. Aquesta actuació suposa, per tant, un important cop al narcotràfic i distribució d'MDMA a Espanya.

Imatge de la maleta oberta amb les pastilles al seu interior.

Aturen un vehicle al Vendrell que portava 23.000 pastilles d'èxtasis amagades a maletesGuàrdia Civil

tracking