Diari Més

El Vendrell impulsa un pla de xoc per a la reactivació econòmica

L’atur registral ha pujat en un 30% respecte l’any passat pels efectes de la crisi sanitària

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en la presentació.

El Vendrell impulsa un pla de xoc per a la reactivació econòmicaAjuntament Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vendrell ha preparat un pla de xoc per atendre les necessitats que ha provocat l’emergència econòmica i social provocada per la covid-19. La capital del Baix Penedès ha registrat un increment notable de l’atur registral d’un 30% respecte a l’any anterior, per aquest motiu, a través de l’Eina s’ha treballat per donar resposta a aquesta nova situació. L’Eina ha establert un pla de reactivació ocupacional i empresarial orientat a mantenir el compromís de foment de l’ocupació i empresarial al territori que era presentat ahir per l’alcalde, Kenneth Martínez.

D’entrada, s’adequaran les instal·lacions de l’antiga oficina de l’OTG del Vendrell per realitzar accions formatives i d’orientació laboral. Hi haurà més espais per oferir més cursos i amb més seguretat. S’obriran diversos plans d’ocupació amb un total de 33 contractes i un pressupost de 540.000 euros. Se sol·licitaran els plans d’ocupació COVID TREFO subvencionats pel SOC, amb la contractació de 9 persones aturades (9 mesos) i els subvencionats per la Diputació de Tarragona, amb la contractació de 12 persones aturades (6 mesos). El pla de xoc preveu també tirar endavant els plans d’ocupació subvencionats pel programa Treball als Barris (actiu des de juliol 2020), amb la contractació de 12 persones aturades (6 mesos).

El pla de xoc impulsarà una segona línia d’ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la covid-19. Al mateix temps, l’oficina de captació d’inversió i d’activitat econòmica del Baix Penedès intensificarà el contacte amb col·laboradors i administracions per tal de captar potencials noves inversions productives al territori i se sol·licitarà la subvenció a la Diputació de Tarragona per al projecte Marketplace, que té com a objectiu incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç el que ha patit d’una manera més directa les mesures de confinament de la població. L’Eina ofereix el servei d’atenció a persones aturades mitjançant cita, prestarà formació ocupacional presencial per a persones aturades, amb mesures de seguretat i organitzarà càpsules presencials d’orientació en diferents programes ocupacionals per donar una resposta ràpida a nous usuaris afectats per la crisi, entre altres accions.

tracking