Diari Més

Educació

Més de 170 alumnes de Batxillerat del Baix Penedès en perill de quedar-se sense transport escolar

El Consell Comarcal reclama la intervenció de la Generalitat perquè assumeixi part del cost

El Consell Comarcal transporta cada dia més d'un miler d'alumnes d'Infantil i Primària.

Més de 170 alumnes de Batxillerat del Baix Penedès en perill de quedar-se sense transport escolarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 171 alumnes de Batxillerat de la comarca del Baix Penedès poden quedar-se sense transport escolar a partir del pròxim 1 d'octubre.

Així ho explica el Consell Comarcal del Baix Penedès, que reclama la intervenció de la Generalitat per evitar-ho.

Segons expliquen des de l'ens comarcal, l'Àrea d'Ensenyament del Consell era qui fins ara prestava aquest servei de transport escolar a aquests alumnes. Ho feia aprofitant les places lliures disponibles en els autobusos dels alumnes d'ESO. Els alumnes de Batxillerat pagaven al Departament d'Educació i ocupaven les places lliures.

El problema es presenta ara amb l'augment d'alumnes d'ESO, que fa que desapareguin les places lliures. El Consell, afirma en un comunicat, «es veu obligat a retirar aquest servei a partir delpròxim 1d'octubre perquè el Departament no assumeix el transport d'aquests alumnes i des del Consell no es té la capacitat econòmica per desdoblar aquestes línies».

El Consell ha convocat una reunió ambels ajuntamentsafectats i s'ha buscat una solució provisional mantenint el servei pagantels consistoris, «tot i que no és responsabilitat municipal ni del Consell», afirmen.

L'ens penedesenc afirma que aquest mateix problema tambées dónaen altres comarques com el Baix Camp i el Tarragonès, a causa també de l'augment significatiu d'alumnes d'ESO que han de desplaçar-se.

Actualment l'Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona 47 línies de transport escolar de primària i ESO que traslladen a 1.077 alumnes als centres educatius de la comarca cada dia.

tracking