Diari Més

La Diputació de Tarragona referma el suport al Museu Pau Casals

Enguany, la Diputació de Tarragona col·labora amb la Fundació Pau Casals per dur a terme obres estructurals de l'edifici del museu

Imatge de la visita al Museu Pau Casals.

La Diputació de Tarragona referma el suport al Museu Pau Casals, al VendrellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha refermat, aquest dijous al migdia, el suport de la institució al Museu Pau Casals, a Sant Salvador, al Vendrell. Acompanyada dels vicepresidents Quim Nin i Eva Mata, i de la diputada Imma Costa, ha visitat aquest emblemàtic espai dedicat a la figura i l'obra del reconegut compositor vendrellenc (1876-1973). Enguany, la Diputació de Tarragona col·labora amb la Fundació Pau Casals per dur a terme obres estructurals de l'edifici del museu, que el passat mes de juliol va ser declarat Museu d'Interès Nacional per part de la Generalitat. D'altra banda, la Diputació també hi destina un ajut per als actes del centenari de l'Orquestra Pau Casals, que tindran lloc al llarg de 2020 i 2021.

Durant la seva visita, els representants de la Diputació han realitzat una visita per les instal·lacions, juntament amb l'alcalde del Vendrell, KennethMartínez; el vicepresident de la Fundació Pau Casals, Narcís Serra; els patrons Martí Carnicer i Joan Manuel Tresserras; la directora del Museu, Núria Ballester; i el director general de la Fundació, Jordi Pardo. Amb tots ells, han mantingut una reunió sobre les obres estructurals en aquest espai, en les quals la Diputació destina 250.000€, i els propers projectes de caire cultural programats per la Fundació.

En aquest sentit, Noemí Llauradó ha destacatque «invertir en cultura és invertir també en l'estat del benestar, ja que n'és un dels pilars. Cal invertir en cultura, com ara fem amb aquestes obres al Museu pau Casals, i més en uns moments complicats com els actuals a causa de la Covid-19». De la seva part, el director general de la Fundació, ha posat de manifest «la força extraordinària d'aquest museu», que es tancarà temporalment d'aquí a uns mesos per fer-hi les obres i poder «reinaugurar un equipament que serà clau en la reactivació i el posicionament d'aquest territori pel que fa al turisme cultural i sostenible». Finalment, l'alcaldeKenneth Martínez ha indicat que «per la rellevància d'aquestes instal·lacions i de la figura excepcional de Pau Casals, referent emocional i d'identitat de primer ordre, les administracions hem de ser-hi al costat; a més, el Museu té una projecció cultural i econòmica cabdal».

El Museu (www.2020.paucasals.org) està ubicat a Vil·la Casals, que va ser residència del músic vendrellenc.El 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació amb l'objectiu de preservar el patrimoni que tenien a la casa de Sant Salvador. El 1974, un any després de la seva mort, es va obrir al públic la Sala del Sentiment, la Sala de Concerts i la del Vigatà i el1976 es va inaugurar la casa com a museu. La Diputació de Tarragona forma part del Patronat de la Fundació Pau Casals.

tracking