Diari Més

Salut

Es posa en marxa el Centre d'Hemodiàlisi El Vendrell al Centre Sanitari Botafoc

Permetrà atendre als pacients renals del Baix Penedès amb els sistemes més avançats

La unitat, gestionada per Fresenius Medical Care, entra en funcionament el pròxim dilluns dia 7 de setembre.

Es posa en marxa el Centre d'Hemodiàlisi El Vendrell al Centre Sanitari BotafocCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Centre Sanitari Botafoc del Vendrell, de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, ampliarà els seus serveis amb l'obertura del nou Centre de Diàlisi El Vendrell. La unitat gestionada perFresenius Medical Care (FMC) ha comptatamb unainversió d’1.500.000 euros i està equipada amb els sistemes més avançats en l'atenció als pacients renals. Aquesta entrarà en funcionament el proper dilluns 7 de setembre.

El nou espai disposa de tres àmplies sales de tractament dotades amb 20 llocs, equipats amb Sistemes Terapèutics 5008, monitors de composició corporali màquines d'hemodiàlisi convencional i d’hemodiafiltració d'alt volum. També hi ha una planta de tractament d'aigües de doble osmosi inversa que garanteix el subministrament d'aigua de qualitat per produir líquid de diàlisi ultrapur. Així mateix, compta amb un sistema d'estalvi d'aigua que, juntament amb les funcions autoflux dels Sistemes Terapèutics 5008, fa que s'optimitzi l'ús de recursos naturals com l’aigua, l’electricitat i la sal.

Amb l'obertura del centre esdesdoblarà l'actual activitat de la unitat FMC Tarragona apropantaquest servei sanitari a tots els pacients d'hemodiàlisi de la zona del Baix Penedès. El centre del Vendrell tindrà quatre torns a la setmana en horari de 8 a19hores, de dilluns a dissabte.

El Centre Sanitari Botafoc esva posar en marxa el mes de juny de 2020 amb la inauguració del consultori mèdic, que va comportar una inversió de més de 3 milions d'euros. A més d’acollir el Centre de Diàlisi El Vendrell, també ofereix els serveis de pediatria, ginecologia, odontologia, salut mental i psicologia infantojuvenil de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell.

tracking