Diari Més

Judicial

Presó sense fiança pel detingut de Vendrell que va intentar cremar la seva exparella

El detingut va tancar amb clau la víctima i la seva germana per evitar que fugissin de l'incendi que va provocar i van ser dos veïns les que les van rescatar

Els Mossos d'Esquadra amb l'home de 39 anys detingut.

L'home detingut al Vendrell tenia una ordre d'allunyament d'una de les víctimes de l'incendiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa del jutjat de violència sobre la dona del Vendrell ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per l'home del Vendrell, de nacionalitat albanesa, que el passat dia 29 de matinada va incendiar el pis on es trobava la seva exparella i la seva germana.

L'home va ser detingut dimarts passat pels Mossos d'Esquadra després d'enfilar-se a un edifici comercial del polígon les Mates, des d'on va amenaçar de llençar-se.

D'acord amb el relat dels fets pels quals la jutgessa ha decretat la presó, el detingut la matinada de dilluns va tancar amb clau a la seva exparella i la germana i va arrencar els cables de la llum i el telèfon de l'habitatge per evitar que poguessin sufocar el foc.

L'home va accedir a l'habitatge per la cuina amb els estris preparats per a provocar l'incendi. Quan va localitzar la seva exparella a una habitació, la va ruixar amb líquid inflamable i va encendre'l. A una altra habitació va localitzar la germana de la víctima i li va llençar a la cara roba impregnada de líquid inflamable que ja estava encesa.

Després d'això va provocar una foguera de grans dimensions amb diversos mobles i quan va creure que les víctimes ja no podrien sortir va fugir de l'habitatge pel balcó.

Van ser dos veïns que van aconseguir treure les dues germanes del pis trencant la porta d'entrada a puntades de peu.

A conseqüència del foc, l'exparella del detingut, de qui tenia una ordre d'allunyament per condemna ferma, està actualment ingressada a l'UCI de la unitat de cremats de la Vall d'Hebron de Barcelona, amb cremades en el 50-60% del cos. Es tracta la majoria de cremades de 2n grau intermedi i profund en la seva majoria.

D'acord amb l'informe mèdic que explica la jutgessa, la situació de la víctima és de pronòstic vita incert i existeix un risc vital per a ella.

Pel que fa a la germana, que va aconseguir desempallegar-se de la roba cremada que li va llençar el detingut, pateix cremades de segon grau a l'espatlla dreta.

El mateix detingut en el seu intent per cremar l'exparella va patir també cremades en el 10% del seu cos i va ser atès d'urgència després de la seva detenció.

L'home està imputat, inicialment, d'un delicte d'incendi, intent d'assassinat, delicte continuat d'amenaces i trencament de mesura.

El detingut i la víctima havien estat parella durant quinze anys i feia quatre mesos que es va trencar la relació. La dona ha patit des d'aleshores constants agressions i amenaces per part de l'home, que va ser condemnat el passat dia 24 per aquests fets.

MÉS INFORMACIÓ

L'home detingut al Vendrell tenia una ordre d'allunyament d'una de les víctimes de l'incendi

tracking