Diari Més

Policial

L'home detingut al Vendrell tenia una ordre d'allunyament d'una de les víctimes de l'incendi

L'home el van condemnar divendres per haver colpejat la dona i haver-la amenaçat de mort fa pocs dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han aconseguit detenir l'home que amenaçava amb llençar-se al buit des d'un edifici a la zona d'oci nocturn de Les Mates del Vendrell. L'han arrestat per dos delictes de temptativa d'homicidi després d'haver provocat presumptamentl'incendi d'un pis aquesta matinada. En aquest, dues dones han resultat ferides de gravetat,una d'elles en estat crític que ha estat traslladada al Vall d'Hebron. També se l'investiga per delictes d’incendi, trencament de condemna, desobediència i desordres públics.

La policia autonòmica ha confirmat que l'home de 39 anys i de nacionalita albanesa tenia una ordre d'allunyament d'una de les dues dones ferides, la qual era la seva exparella.

Un fort dispositiu policial s'ha desplegat a la zona, entre ells un equip de negociadors, per tal de convèncer a l'home que s'entregués. Finalment, a pocs minuts per les tres i després de cinc hores, els ARRO han aconseguit arrestar-lo i l'han traslladat amb una ambulància escoltat fins a un centre hospitalari.

Els Mossos han activat la Unitat Central de segrestos i extorsions així com l’helicòpter i diverses patrulles de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). També es va personar laPolicia Local del Vendrell i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Aquest dimecres l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat el «total rebuig les agressions masclistes»i ha desitjat una recuperació ràpida. A través de les xarxes socials ha definit els fets com «inacceptables»i ha demanat a la justícia que «actuï de forma contundent»contra el presumpte agressor.

Condemna per violència de gènere

Segons que ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l'home detingut va sercomdemnatel passat dia 24 de juliol, pel jutjat de violència sobre la donad'elVendrell després d'una denúncia de la víctima per uns fets ocorreguts els dies 19 i 23 de juliol.

La sentència condemnava l'home pels delictes de lesions en l'àmbit familiar a44dies de treballs en beneficis de la comunitat i prohibició d'aproximació a menys de 500 m de la víctima durant8mesos, i pel delicte d'amenaces en l'àmbit familiar a44dies de treballs en beneficis de la comunitat i prohibició d'aproximació a menys de 500 m durant8mesos.

El condemnat havia mantingut una relació durant15anys amb la víctima de la violència de gènere i, segons consta en l'exposició de fets de la sentència, havien trencat la relació feia quatre mesos. Ambdós tenen un fill menor d'edat en comú.

Els Mossos d'Esquadra amb l'home de 39 anys detingut.

L'home detingut al Vendrell tenia una ordre d'allunyament d'una de les víctimes de l'incendiOlívia Molet

L'home es troba a la part superior d'un edifici de la zona d'oci Les Moles.

Un home amenaça amb llençar-se al buit des d'un edifici del VendrellOlívia Molet

tracking