Diari Més

Policial

Detinguts per tenir una plantació clandestina amb més de 550 plantes de marihuana a Calafell

El cuidador es trobava en situació irregular a Espanya i residia a l'habitatge

Operacií policial a Calafell contra el tràfic de drogues.

Detinguts per tenir una plantació clandestina amb més de 550 plantes de marihuanaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Calafell en el marc de l'operació Delta V, han desmantellat una plantació clandestina de marihuana amb més de 550 plantes, que es trobava a l'interior d'un habitatge de la urbanització MesMelde la localitat de Calafell. S'han detingut tres persones per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a l'inici de l'any quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'una possible activitat il·legal que s'estava duent a terme en un habitatge unifamiliar de Calafell. Després de tenir coneixement del fet i establir contacte amb la Policia Local de la localitat es va crear un equip conjunt de treball per corroborar-ho.

De les primeres actuacions practicades es va poder descobrir com als exteriors de l'habitatge investigat hi havia diferents elements dels utilitzats normalment al cultiuindoorde marihuana.

L'habitatge figurava en règim de lloguer des de principis d'any per part d'una persona de nacionalitat anglesa que pagava una suma superior als 2.000 euros pel lloguer. Es va poder comprovar que aquesta persona no residia en aquesta, únicament accedia a ella en companyia d'una altra persona amb una freqüència d'una o dues vegades per setmana, passant en ella un curt espai de temps. L'inquilí després tornavaal seu lloc de residència, una casa d'altstandingsituada a Sitges.

Després de diverses setmanes d'investigació, es va poder acreditar que els principals investigats una parella d'origen pakistanès i nacionalitat anglesa havien llogat l'habitatge de Calafell amb l'únic objectiu d'albergar una plantació de marihuana.

Durant la matinada del dimecres, es va establir un operatiu policial conjunt entre Policia Local i Guàrdia Civil i es van practicar registres domiciliaris a Sitges i Calafell. En aquesta última es va localitzar una plantació de marihuana formada per 566 plantes, 14 quilos de marihuana seca i 1,5 quilos de cabdells de la mateixa substància, així com materials i útils per a l'elaboració, manipulació, envasament i venda d'aquesta.

En la intervenció practicada en l'habitatge de Calafell, es va poder descobrir l'existència d'un cuidador de la plantació, aquest de nacionalitat vietnamita es trobava en situació irregular al nostre país, residint en una petita habitació de l'habitatge.

Per aquest motiu es va procedir a la detenció de dos homes i una dona de nacionalitat anglesa i vietnamita, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric, sent llocs a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

MÉS INFORMACIÓ

Tres detinguts per cultivar marihuana a Calafell

tracking