Diari Més

La segona residència desborda el servei de recollida del Vendrell

Els abocaments creixen un 50% i la majoria es fan de forma incívica, per la qual cosa la Policia Local sancionarà els infractors

Restes de poda a la vorera de la urbanització Mas Roig.

La segona residència desborda el servei de recollida del VendrellAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Matalassos i mobles vells, restes de poda i bosses de brossa envolten un gran nombre d’illes de contenidors dels diferents barris dels Vendrell i ocupen les voreres. L’arribada dels veïns de segona residència al municipi amb la finalització de l’estat d’alarma ha coincidit amb una onada d’incivisme en els abocaments als contenidors que posa en evidència que, sense dubte, hi ha una relació causa-efecte entre ambdós fenòmens. Després de més d’un mes en què, a causa del confinament per la COVID-19, els veïns no han pogut anar a la seva segona residència, molts s’han abocat a arreglar els jardins i l’interior de les cases, com és habitual en arribar-hi.

En els darrers deu dies els abocaments de brossa i de restes de poda a les illes de contenidors s’han incrementat en un 50% fins al punt de desbordar el servei de recollida que du a terme EcoBP a través del Consell Comarcal del Baix Penedès. També han crescut el nombre d’incidències, és a dir, la detecció d’abocaments irregulars per part de veïns incívics que deixen les andròmines i les restes de vegetació al carrer en comptes de portar-les a la deixalleria. Segons fonts del Consell Comarcal del Baix Penedès, tot i que s’havia previst un repunt dels abocaments als contenidors i es va reforçar el servei per encaixar-lo, el servei no ha pogut evitar desbordar-se davant l’augment de les incidències arreu del municipi.

La Policia Local del Vendrell ha anunciat que, davant d’aquesta situació i «a conseqüència de l’incivisme i la manca de consciència i responsabilitat», ha reactivat l’operació Matalàs per tal d’identificar i denunciar les persones que cometen aquestes infraccions.

Per la seva banda, l’Ajuntament del Vendrell –a través de la Regidoria de Medi Ambient– recorda a la població que poden sol·licitar la recollida de mobles i de poda trucant al 977 166 400 o portar-los a la deixalleria comarcal. Aquesta es troba al polígon de Bellvei i obre durant tot l’any de 9 del matí a 13 h. i de 15 h. a 18 h. Els dissabtes només ho fa en horari de matí, de 9 a 14 h.

Per la seva banda, EcoBP ha encetat una campanya d’informació i sensibilització a la població sobre la importància de fer un bon ús dels contenidors i de les deixalleries. Amb el títol Deixalleries Baix Penedès. Fes-ne un bon ús! Aquí sumes!, convida a la població a anar a les deixalleries del Baix Penedès i porta els residus que no es poden llençar als contenidors de la via pública. «Amb aquesta acció aplicaràs la regla de les 3 R: reduir, reutilitzar i reciclar i protegiràs el medi ambient», afegeix un dels tríptics informatius. Els vendrellencs poden trobar la deixalleria més propera a ecobp.cat.

Incivisme també a Roda de Berà

L’incivisme a les illes de contenidors no és un fenomen exclusiu del Vendrell. Bona part dels municipis de la Costa Daurada que compten amb un gran parc d’habitatge de segona residència estan vivint la mateixa situació els darrers dies. És el cas de Roda de Berà, on a urbanitzacions com la Berà o la de Mas Roig les illes de contenidors estan envoltades de bosses i restes de poda.

Mobles i bosses a la vorera a tocar d'una illa de contenidors.

La segona residència desborda el servei de recollida del VendrellAjuntament del Vendrell

Restes de poda a la vorera.

La segona residència desborda el servei de recollida del VendrellAjuntament del Vendrell

tracking