Diari Més

Reconeixement

Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a una carnissera de Calafell

El guardó és el reconeixement a la trajectòria dels artesans

L'artesana compta amb una parada al mercat de Calafell.

Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a una carnissera de CalafellAjuntament Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 25 persones, de les quals 10 són forners, 5 pastissers, 7 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger. Entre ells, hi ha la carnisera Olga Arroyo Julivert que té un establiment al mercat de Calafell.

El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

tracking