Diari Més

Policial

Detinguts dos conductors que van saltar-se un control de drogo-alcoholèmia policial al Vendrell

Un d’ells va donar 0,49 ml/g en la prova d’alcoholèmia i l’altre va negar-se a fer-la fins a vuit cops

En els últims anys entre un 6 i un 10% dels conductors controlats superaven els límits legals d'alcohol.

control alcoholèmia, mossosMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de la Regió Policial Camp de Tarragona van detenir ahir al matí dos homes, de 46 i 36 anys, ambdós de república dominicana i veïns de Vilafranca del Penedès (Baix Penedès) i Cubelles (Garraf), respectivament, com a presumptes autors dels delictes de resistència, desobediència a agents de l’autoritat. A més, el primer dels detinguts va negar-se a sotmetre’s a les proves i el segon conduïa sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van tenir lloc en el marc d’un control de drogo-alcoholèmia a la C-31 a l’altura del punt quilomètric 136,2. Sobre les 06.30 hores, els agents van voler aturar dos vehicles que circulaven en la mateixa direcció però els conductors van accelerar amb la clara intenció d’evadir el control.

Ràpidament, una patrulla va sortir darrera d’un dels vehicles escàpols el qual va agafar la sortida en direcció l’N-340 fins el punt quilomètric 1193.5 on finalment el vehicle va aturar-se.

El conductor del vehicle, que presentava símptomes evidents d’anar begut, va fer la prova d’alcoholèmia de manera incorrecta intencionadament fins a vuit vegades.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir-lo a les 07.00 h pels delictes de desobediència a agents de l’autoritat i negar-se a sotmetre’s les proves d’alcoholèmia.

Paral·lelament, una altra patrulla va seguir al segon cotxe escapolit del control el qual va agafar també la sortida sentit Barcelona de la C-31 enllaç amb l’N-340. Els agents van observar com el vehicle va avançar en un canvi de rasant sense visibilitat i amb la línia continua. Tot seguit, va entrar a la població del Vendrell a gran velocitat i va circular per diversos carrers sense respectar els passos de vianants i un senyal de detenció obligatòria.

Durant la seva fugida, el vehicle escàpol va voler envestir la patrulla la qual va haver de fer una maniobra evasiva. Tanmateix, a continuació els agents van aconseguir barrar el pas al vehicle i aturar-lo.

Acte seguit, el conductor va baixar del cotxe i presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir-lo per dos delictes contra la seguretat del trànsit, concretament, per resistència, desobediència a agents de l’autoritat i conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

tracking